Re: Prosím zkušené mzdovky!!!
Za období kdy náleží mzda, nenáleží nemocenské. Pokud za Vás nebude nikdo pracovat a celou práci odvedete pak se zkuste dohodnout se zaměstnavatelem, že neschopenku nepředložíte a dostanete zaplaceno dle toho co Vám měsíčně náleží.
Já to tak dělám, ale jsme malá organizace u velké to asi nepůjde.
Opravdu se dá čerpat nemocenská a dohodnout se se zaměstnavatelem na odměně za práci, kterou v té době odvedu, ale já to vidím tak, že stát není zaopatřovací ústav a proto jsem tuto variantu nikdy nepoužila. A ani mi nenapadlo tuto variantu někomu navrhnout. Jarka z 14:24
S tím zaopatřovacím ústavem to tak nepřehánějte. Podívejte se na podnikatele, málokterý odvede poctivě všechny daně. A kolik pochybných různých příplatků pobírají naši poslanci, kolik oni vydělali na reformě. A co kontroly NKÚ na ministerstvech a státních orgánech, které bez odezvy potvrzují špatné hospodaření na těchto úřadech - např. poslední kontrola ČKA, kdy tato vynaložila celkem 970 tisíc korun z provozních prostředků na vánoční večírky, vyslala zaměstnance na zahraniční jazykový pobyt v ceně 183 tisíc korun v době, kdy mu běžela výpovědní lhůta,vyplácela nadstandardní mzdy. A co manželka premiéra Pavla Topolánková, která má už rok a půl speciální doprovod: používá vládní limuzínu Audi s řidičem a policejním bodyguardem. Na klasickou ochranku přitom nemá ze zákona nárok. To jsou jen některé případy z posledních pár dnů.
Pokud můžu, tak se snažím zaměstnanci pomoci, pokud tedy nejde o nějaký podvod. V tomto případě myslím, že stát tady o nic nepřijde, marodit zaměstnankyně musí a nemocenské by stát vyplácel, i kdyby tu práci musel za ni udělat někdo jiný. Spíše zaměstnankyně riskuje, že léčba neproběhne optimálně, pokud se nebude léčit v klidu.
>>>>Řešil bych to raději vyplacením nemocenské a nějakou
>>>>odměnou až po skončení nemoci. Vy na tom vyděláte
>>>>více,
>>>>zaměstnavatel může něco ušetřit, výhodnější pro vás
>>>>oba.
>>>Zdá se mi také škoda, nevyužít nemocenské.Spočítám,
>>>jak to bude nejlepší. Děkuji Vám za názory
>>Opravdu se dá čerpat nemocenská a dohodnout se se
>>zaměstnavatelem na odměně za práci, kterou v té době
>>odvedu, ale já to vidím tak, že stát není
>>zaopatřovací
>>ústav a proto jsem tuto variantu nikdy nepoužila. A
>>ani mi
>>nenapadlo tuto variantu někomu navrhnout. Jarka z
>>14:24
>S tím zaopatřovacím ústavem to tak nepřehánějte.
>Podívejte se na podnikatele, málokterý odvede poctivě
>všechny daně. A kolik pochybných různých příplatků
>pobírají naši poslanci, kolik oni vydělali na reformě. A co
>kontroly NKÚ na ministerstvech a státních orgánech,
>které bez odezvy potvrzují špatné hospodaření na těchto
>úřadech - např. poslední kontrola ČKA, kdy tato
>vynaložila celkem 970 tisíc korun z provozních prostředků na
>vánoční večírky, vyslala zaměstnance na zahraniční
>jazykový pobyt v ceně 183 tisíc korun v době, kdy mu
>běžela výpovědní lhůta,vyplácela nadstandardní mzdy. A co
>manželka premiéra Pavla Topolánková, která má už rok
>a půl speciální doprovod: používá vládní limuzínu Audi
>s řidičem a policejním bodyguardem. Na klasickou
>ochranku přitom nemá ze zákona nárok. To jsou jen některé
>případy z posledních pár dnů.
.......
Máte v mnohém určitě pravdu, ale někde se musí začít nejlépe u sebe. Není to proto že bych byla hloupá a nevěděla jak si dopomoci, ale je pro mně důležitá bezmezná !! důvěra mých šéfů i zákazníků pro které pracujeme.
Dobře, tak v tomto případě byste řekla účetní, že nemocenské nedostane, protože bude vykonávat činnost i v době nemoci. Tak by účetní tedy poctivě marodila s nárokem na nemocenské a vám by vznikl problém, kdo udělá tu práci za ni po dobu nemoci. Takže byste šéfovi vůbec nepomohla spíše naopak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.