Re: přefakturace nákl. vzniklých v zahra
Moc děkuji. Já si to taky tak myslím, ale pořád mi někdo tvrdí, že to mám dát na vývoz služeb, ale nechápu proč, když jsem to neměla předmětem DPH na vstupu, proč to teď dávat na výstupu. Podobné je to podle mě i s fakturou za polský veletrh od polské firmy, kde bylo polské DPH. Tento veletrh jsme přefakturovali celý jiné zahraniční firmě, tak podle mě by to také nemělo figurovat v přiznání. Nebo se snad pletu? Ještě jednou prosím o odpověď.
Re: přefakturace nákl. vzniklých v zahra
ono to opravdu s českým DPH nemá nic jen na ř. 510 se podle vysvětlivek k vyplňování píše, že jsem příjdou veškerá plnění, která by teoreticky byla v tuzemsku předmětem daně - tj. i ta mimo území ČR. Proto jsou různé názory na to jestli to tam příjde nebo ne. Z 510 se počítá koeficient - jestli ho nepočítáte, tak to ani neřeště.
prosím ještě o odpověď pí Heleno K.
Jestli jsem dobře pochopila, tak pokud budu něco přefakturovávat firmě v EU, mělo by se to dát na řádek 510. A když budu něco přefakturovávat firmě mimo EU a opět se bude jednat např. o přefakturaci něčeho ze zahraničí jako jsem uváděla třeba ten veletrh, tak to budu dávat na řádek 440? Jestli máte ještě chviličku, prosím, napiště mi, jestli to je v pořádku. Co se týče toho koeficientu, s tím nemám zkušenosti už vůbec, protože jsme zatím žádný podobný případ neměli, všechno, co se týká přefakturací služeb, fakturujeme do zemí mimo EU a to pak dávám přímo do vývozu služeb. Tak doufám, že to dělám dobře. Ty koeficienty budu muset ještě nastudovat v zákoně. Jinak jste velice hodná, nikdo mi to není schopen vysvětlit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.