Vlákno názorů k dotazu Daň.příznání-závislá činnost od xy5 - Re: daň.příznání-závislá činnost asi jste měla příjmy, které...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2008 9:53

xy5 (neregistrovaný)

Re: daň.příznání-závislá činnost
    asi jste měla příjmy, které v součtu jsou ve vyšším pásmu než ve kterém byly daněny,když byly příjmy jednotlivě zúčtované (daněné) - tudíž máte nedoplatek na dani, který musíte zaplatit FÚ

• 18. 3. 2008 10:15

Katka (neregistrovaný)

Můžete mně ještě prosím poradit, zarazilo mně, že na potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele, kde jsem pracovala na dohodu (celk.příjem 8.366,- Kč) je uvedená sražená záloha na daň jen ve výši 12,- Kč.
    Děkuji
    K.

• 18. 3. 2008 14:07

xy5 (neregistrovaný)

ta daň je divná - podívejte se na pásky, jak bylo v jednotlivých měsících daněno, třeba se MÚ "upsala" v částce
    odpověď by Vám měla sdělit na Váš dotaz MÚ, která potvrzení vystavila
    (pokud jste měla souběh zaměstnání, tak jste mohla mít podepsané daň.prohl. jen u jednoho zaměstnavatele a tam uplatňovat slevy na dani), druhý zaměstnavatel (kde jste neměla daň.prohl.) danil dle příjmů - do 5000Kč/HM/měs. = srážková daň, ale ta je konečná, ta do vystaveného potvrzení nepřijde
    pokud byl příjem nad 5000Kč/HM/měs., bylo daněno zálohovou daní - nejméně 20%, a tento příjem je uvedený v potvrzení o zdan.př.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).