Re: poplatky za úvěr + úroky
Omlouvám se, nezlobte se, ale jsem už v koncích. Zařadila jsem stavbu a pozemek do OM společnosti na základě návrhu na vklad do katastru. A teť mám velké potíže s daňovým poradcem, protože mi tvrdí, že odepisovat můžeme až na zákaldě zapsání na katastru, že návrh na vklad nestačí. Tak se s tím mořím už dva dni a opravdu mi to už nemyslí. Ten § 47 si určitě přečtu.
Ještě jednou omluva
Prosím neomlouvejte se, nebylo to myšleno nijak dotčeně. Ještě k tomu co píšete si myslím, že se Váš daňový poradce mýlí a Vy jste postupovala správně. Když se podíváte do § 56/7 zmíněné prováděcí vyhlášky, tak zjistíte, že dnem pro zařazení do majetku u zapisovaných nemovitostí je den doručení návrhu na vklad. Účetně tedy odepisovat můžete. Daňový odpis stejně uplatníte až na konci roku za v plné výši, to již právní účinky smlouvy - tedy přechod vlastnictví na Vás dávno nastane a splníte tak podmínku ZDP, že daň.odpisovat může poplatník, která má k majetku vlastnické právo.
Moc Vám děkuji za rady Vámi zmiňovaný § jsem si pročítala a z něho jsem vycházela. Akorát pořád bojuji s tím vlastníckým právem.
Na kupní smlouvě jsou dva datumy z katastr. úřadu. Jeden je vklad práva zapsán v kat.nemovitosti /tím dnem jsme tedy vlastníky a můžeme i daňově odpisovat/ a právní účinky vkladu a to je tedy datum zařazení do OM společnosti?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.