Re: účetnictví cestovní agentury
Dobrý den, cestovky jsem účtovala asi čtyři (ještě jako zaměstnanec u daňového poradce), přežila jsem všechny reformy, které jejich účtování znatelně ovlivnily a ani s poradcem za zády jsem netušila, jestli to děláme dobře... Na druhou stranu to prošlo kontrolou DPH (hlavně proto, že kontrolující pracovník tomu rozuměl ještě o hodně míň :-))
Takže - záleží na tom, jestli jde o cestovní agenturu (tj.pouze prodává zájezdy jiných CK), nebo cestovní kancelář (pořádá i svoje zájezdy). Pokud je to opravdu CA, tak bych to neviděla tak tragicky, tam se to v podstatě neliší a je to hlavně o účtování provizí (a záloh :-))
Tak vám přeji šťastnou volbu!
Re: účetnictví cestovní agentury
Dobrý den,
já už 3 roky účtuji CA a souhlasím s paní která vám ráno odepsala.
Také jsem měla kontrolu na DPH a úplně stejně jako paní- oni sami neví.Je to opravdu účtování o provizích ,které dávám na 6 a o zálohách ,které účtuji na 324 a odvod těchto úhrad zase 211 nebo 221/324 tak doufám,že to dělám dobře-alespoň vím ,že nenastává žádný daňový únik.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.