Re: DP-náhrada z pojišťovny za pracovní
omlouvám se, je to jak píše katka - do příjmů zaměstnavatelů, protože od pojišťovny dostane stejné potvrzení o příjmu, jako mu vystaví zaměstnavatel... musí si o toto potvrzení zažádat! alespoň náš zaměstnanec musel zažádat, protože na pojištovně řekli, že sami od sebe to neposílají
samozřejmě, jen na požádání a jsou i tací, kteří nereagují ani na to požádání a vlastně jim do zaměstnanců ani nic není, on je přeci ZAMĚSTNAVATEL -má svá práva(povinnosti řešit přece nemusí,ty má jen zaměstnanec)viz příspěvek níže -potvrzení o zdan. příjmech
uf-to jsem se dožrala-ale ne na p. Jiřku ta má samozřejmě pravdu
No, víte, já se zase kolikrát setkávám s opačným myšlením a to u zaměstnanců: "my máme právo na to, na to, na to a zaměstnavatel je povinen...." a kolikrát to ani není pravda, že na to má zaměstnanec právo. Ale samozřejmě, že se najdou zaměstnavatelé, z kterých ten zaměstnanec nemůže potřebné doklady vytáhnout a někdy volám do účtárny já, domluvím se s účetní sama, aby to tomu člověku nachystala, že si pro to přijde. Každopádně je ale nemusí zasílat, jen je musí vydat.
ani to nemusí- viz příspěvek níže a dovolání nikde, je vidět a z příspěvků zde na BC to mockrát zaznělo, že zaměstnavatel má mnohem větší šanci domoci se svého práva než zaměstnanec, a že jsou na obou stranách vykukové(ještě slušně řečeno) je víc než jasné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.