Re: Nemocenská
A nejlepší je, když zaměstnanec odejde marodit od pátku, ale ještě v pátek odpracuje např.7 hod. Dostane zaplacenou mzdu za pátek za 7 hod. a pátek se započítá do těch tří neplacených dnů. A samozřejmě, až se nechá uschopnit, tak zase až od pondělka, aby dostal nemocenské ještě za S a N na konci nemoci.
Chápu váš příspěvek dobře , že si myslíte, že účetní marodí podle toho jak jsou nemocní? Já mám opačnou zkušenost,marodí, jak to práce dovolí.např. v době výplat nebo uzávěrek se přes týden snaží vydržet a zdecimovaní padnou na konci týdne.Asi jste světlá výjimka, když můžete stonat podle toho jak jste nemocná/ý.
No jo, napsala jsem to ještě blbě - jasně, že marodím, jen když už se nedoplazím, co jde si vezmu domů a pokud to jde ještě o vycházkách docházím do práce. Já jen chtěla zdůraznit to, jak tady zjišťují, kdy je nejlepší začít marodit - to by mě fakt nenapadlo, opravdu marodím, jen když už se fakt nedoplazím , a to už je mi potom fakt jedno, jestli je to pátek nebo svátek.
Když tak nad tím přemýšlím, proč by si nemohl zaměstnanec-pokud tu možnost má a může to ovlivnit-nechat napsat neschopenku právě od pátku,prostě to v práci přes týden vydrží a v pátek padne.
Vždyť přece není nic špatného na tom, že využije možnost, jak si co nejméně snížit příjem.Zaměstnavatel přece také využívá všech prostředků k tomu, aby měl příjem co největší .Nebo zákonodárce. Už jste někdy slyšela o tom, že by plně nevyužívali svých výhod? Nebo že by např. nechtěli plný poslanecký plat v době své nemoci?
Asi máte pravdu, ale přesto si myslím, že nemocenské dávky by měly být vypláceny tehdy, když je člověk nemocný a ne kdy si spočítá, že je to pro něj výhodnější. Sama píšete, si marodění moc kvůli práci nemůžete dovolit - takže vás to opravdu neštve, že někdo marodí podle toho, jak se mu to hodí? Myslím totiž, že většina těch, kteří takto zjišťují, co je kdy výhodnější až tak moc nemocní nejsou. Ten, kdo má opravdu duši na jazyku - ten už neřeší, co je za den, protože padne. A navíc, mně už ta míra solidarity fakt štve - rozdíl mezi důchodem těch, kteří makají a nemakají taky moc není, a znám spoustu těch, kteří umí využít každé možné dávky, příspěvku atd. takže jejich příjmy se moc neliší od příjmů leckterých účetních, kteří sice radí, jak co nejvíc všechno využít, ale jen druhým, až potřebují oni něco - je státní kasa prázdná.
Neschopenku jsem neměla snad deset let, občas si pomůžu dovolenou, ale ten, kdo se snaží využít všech legálních výhod mne opravdu neštve.Vždyť mají všichni příklady denně před očima, jen si přečtou noviny nebo se podívají na televizi.Ve využívání všech výhod jsou přeborníci jiní, ne zaměstnanci.Ale co mi opravdu vadí, že výsledkem jejich práce jsou tak neuvěřitelné zákony, že nestačíme zírat.A to množství, to je paráda.Kdyby takové zmetky dělali zaměstnanci, tak jsou okamžitě bez práce.
No aspoň jsem si ulevila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.