Re: Neuhrazené výnosové úroky
No, jak by to mělo být, když se jedná o FO, vždyť ve stejném případě, když si s.r.o. půjčí od FO a dle smlouvy počítá úroky, které pak neplatí, tak se tyto úroky stanou daňovým nákladem, až po jejich zaplacení. Myslíte že ve stejném případě, ale týkající se výnosových úroků to bude jinak?
Ano, to co píšete je pravda, pokud si s.r.o. půjčí od FO, která nevede PÚ a úroky jí nezaplatí, nemůže si je daňově uplatnit do nákladů. Na té druhé straně to tak ale nefuguje, leda v případě vyúčtování úroků sankčních, kdy by tyto nebyly uhrazeny, sníží se o ty neuhrazené základ daně. Ale u vás jde o úroky běžné, nikoli sankční.
Děkuji, tak tohle mi je jasné, jen jsem si myslela, že pokud to jde u nákladových nezaplacených úroků, proč by to nešlo u výnosových.
Jde mi jen o to, aby při daňové kontrole, nedošlo k tomu, že řeknou - tyto úroky byly zaplaceny od FO v jiném zdaňovacím období a take zde musí být zdaněny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.