Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Přecenění závazku v cizí měně od Jaromír - Re: Přecenění závazku v cizí měně jednotným kurzem, ovliňuje

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2008 16:50

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: Přecenění závazku v cizí měně
    jednotným kurzem, ovliňuje

  • 24. 3. 2008 16:52

    HV (neregistrovaný)

    Re: Přecenění závazku v cizí měně
    Přestože jde o DE? Nemám příjem peněz a přesto budu započítávat třeba kurzovou ztrátu do výdajů? Nepřepočítávají pouze ti, co vedou účetnictví?

  • 24. 3. 2008 16:56

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: Přecenění závazku v cizí měně
    § 38
    (1) Pro daňové účely, s výjimkou uvedenou v odstavcích 2 až 4, se používají kursy devizového trhu vyhlášené Českou národní bankou uplatňované v účetnictví 20) poplatníků. Pokud poplatník nevede účetnictví, použije s výjimkou uvedenou v odstavci 2, jednotný kurs, nevyužije-li kursy devizového trhu uplatňované podle zvláštních právních předpisů o účetnictví.20) Tento kurs se stanoví jako průměr směnného kursu stanoveného Českou národní bankou poslední den každého měsíce zdaňovacího období. V případě, že se daňové přiznání podává v průběhu zdaňovacího období, použije se směnný kurs k datu uskutečnění jednotlivých příjmů a výdajů nebo průměr směnného kursu stanoveného Českou národní bankou poslední den každého měsíce části zdaňovacího období, za kterou se daňové přiznání podává.
    (2) Při přepočtu daně z úroků (úrokového příjmu) plynoucích v cizí měně z vkladového účtu, běžného účtu, který není podle podmínek banky určen k podnikání, a z vkladního listu, z nichž je daň vybírána zvláštní sazbou podle § 36, se použije směnný kurs vyhlášený Českou národní bankou ke dni připsání úroků ve prospěch poplatníka. Takto vypočtená daň se nezaokrouhluje.

  • 24. 3. 2008 16:59

    HV (neregistrovaný)

    Re: Přecenění závazku v cizí měně
    OK, díky, zas jsem chytřejší:-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).