Re: Minimální mzda
My jsme měli kontrolu z IBP na pracovně právní vztahy a řekli mi,že do zaručené mzdy se toto nepočítá,jelikož se jedná o pohyblivou složku mzdy .Podle pracovního zařazení odpovídá každému pracovníkovi mzda ,která je pevně stanovena buď přímo ve smlouvě nebo dodatkem ke smlouvě
Samozřejmě ve smlouvě mám sjednanou mzdu. Já jsem ale chtěla poradit, jestli se do minimální mzdy mohou zahrnout premie nebo odměny. A pokud ne, tak kde to najdu. Protože ve Vámi uváděném ZP jsem našla co se tam nezahrnuje (viz výše), ale o odměnách , premiich apod. se tam nemluví (ani u minimální a ani u zaručené mzdy). Děkuji.
Měla byste mít minimálně zaručenou mzdu - to je podle vykonávané obtížnosti práce. Je to možná pro Vás nemilé, ale pokud Vaše mzda základní + odměny + prémie dosahují mzdy zaručené, pak je to podle zákona . Do zaručené mzdy se nepočítají příplatky, které jsou uvedené v Zákoníku práce. Ty musíte dostat nad zaručenou mzdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.