Vlákno názorů k dotazu DE a zálohové faktury od alena - Re: DE a zálohové faktury Doplatek dáte do příjmů,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 17:51

alena (neregistrovaný)

Re: DE a zálohové faktury
    Doplatek dáte do příjmů, až bude zaplacen.

• 25. 3. 2008 18:12

Michala (neregistrovaný)

Mě jde o to jestli mám v roce 2007 zálohu rozdělit na základ daně a daň a druhou řádkou odečíst celou zálohu a nebo jestli toto vše udělám až když mě uhradí zbytek(tedy v roce 2008) asi to špatně vysvětluji.

• 25. 3. 2008 18:40

Lucie (neregistrovaný)

Doplatek zaúčtujete až v roce 2008 až ho dostanete zaplacený.

• 25. 3. 2008 18:52

Jaromír (neregistrovaný)

Opravdu to nevysvětlujete lehce, ale jestli to dobře chápu, v roce 2006 jste vystavili zálohovku, ta vám byla v 2007 uhrazena, vystavili jste pak konečnou a odečetli zálohu. A vy se ptáte, jestli ta vaše záloha má býr rozložena na ZD a daň a takto i odečtena od konečné faktury, tedy část ze základu (konečného) a část z DPH (konečného). Tedy jestli jste měli vystavit DD k přijaté platbě, tedy zaplacené záloze ?
    Podle § 21 odstavec (3) Při dodání zboží včetně převodu nemovitostí a při poskytování služeb, které uskutečňují osoby, které v souladu s příslušnými předpisy NEVEDOU účetnictví, vzniká povinnost přiznat daň ke dni USKUTEČNĚNÍ zdanitelného plnění. A dále podle § 26 odst.1 § Vystavování daňových dokladů
    (1) Plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně, je povinen na vyžádání za každé zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně pro osobu povinnou k dani nebo právnickou osobu, která není založena nebo zřízena za účelem podnikání, vystavit daňový doklad, a to nejpozději do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění nebo plnění osvobozeného od daně s nárokem na odpočet daně a do 15 dnů ode dne přijetí platby, pokud k přijetí platby došlo před uskutečněním zdanitelného plnění a plátci vznikla k datu přijetí platby povinnost přiznat daň na výstupu; pokud plátci NEVZNIKLA povinnost přiznat daň při přijetí platby PŘED uskutečněním plnění, daňový doklad při přijetí platby nesmí vystavit.
    Takže vy jste ani DD k záloze vystavit nesměli, proto zálohu odečítáte 100 000 jako jednu položku, nikoli ZD a DPH zvlášť.
    Tak nevím, jestli jsem se trefil, to poznáme podle reakce(í) :-).

• 25. 3. 2008 20:15

michala (neregistrovaný)

Vysvětlila jsem to asi úplně špatně.Jde mi o DPFO.Vystavená záloha v jednom roce,konečná faktura v náledujícím.V r.2006 jsme vystavili zál.fakturu ta byla zaplacena v r. 2006(byla zdanitelným příjmem)V r.2007 konečnou fakturu,kde po odečtení zálohy vznikl doplatek,který nebyl do konce r.2007 zaplacen.V r.2007 z této faktury nebude ve zdan.příjmech nic.Pěkně jsem se do toho zamotala.Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).