Vlákno názorů k dotazu Má nárok na stravné FO podnikatel? od J. - Re: má nárok na stravné FO podnikatel? Jako OSVČ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 20:24

J. (neregistrovaný)

Re: má nárok na stravné FO podnikatel?
    Jako OSVČ vůbec nemá nárok na stravné.

• 25. 3. 2008 20:27

J. (neregistrovaný)

Odpověď prosím beru zpět - hledala jsem v dřívějších příspěvcích - postupujete podle zákoníku práce §163. Do 12 hodin neuplatníte nic.

• 25. 3. 2008 21:02

Martina (neregistrovaný)

Děkuji za příspěvek. Já jsem taky trošku hledala a našla jsem to zase v zákoně o dani z příjmu viz. §24 odst.2, písm. k) 2. zvýšené stravovací výdaje (stravné)5b) při tuzemských pracovních cestách delších než 12 hodin v kalendářním dnu, zahraniční stravné a kapesné při zahraničních pracovních cestách pro poplatníky s příjmy podle § 7, a to maximálně do výše zahraniční stravné a kapesné při zahraničních pracovních cestách stravného vymezeného pro zaměstnance v § 6 odst. 7 písm. a). Pravidelným; pravidelným pracovištěm pro poplatníky s příjmy podle § 7 se také rozumí místo podnikání uvedené v živnostenském nebo jiném obdobném povolení k podnikání.
    Jen si ještě nejsem jistá, zda těch 12h a více platí i pro zahraniční pracovní cesty, nebo jen pro tuzemské a zahraniční se posuzují jako u normálních zaměstnanců. Taky se vám zdá, že ty zákony jsou tak strašně nejednoznačné? Každý si to může pochopit po svém. Naštěstí ale cesta do zahraničí nehrozí. Ale stejně bych to ráda věděla. Co vy na to?

• 25. 3. 2008 22:10

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Bych řekla, že zahraniční stravné a kapesné vždycky....jen ještě upozorňuji, že cestu by jste měli mít vždy podloženu nějakým zápisem o jednání, vstupenkou z výstavy a podobně...budete dokazovat FU, že je to výdaj nutný k dosažení příjmů....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).