Re: Min. základ daně
Děkuji Vám paní Mileno;o))
Jedná se o mého otce, byl loni zaměstnancem, při tom první dva měsíce byl na neschopence, potom 4 měsíce v ID, z něhož přešel do starobního důchodu. Při tom v poslední 1/4 roku pracoval na ŽL (na ŽL pracuje příležitostně při zaměstnání cca 8 let, takže se nejedná o 1. rok podnikání, ale když jde o vedlejší činnost, tak se domnívám, že se jej min. základ daně netýká. Nebo se mýlím?)
Předem Vám mnohokrát děkuji za radu a přeji pěkný den.
Petra
Takže by jste měla daňové přiznání vyplnit jen za ty 3 měsíce.
Příjem ze zaměstnání žádný už neměl ? A já bych to neviděla jako vedlejší činnost i když je v důchodu. Asi bych použila minimální ZD
za 3 měsíce. Jinak to nevidím!! Ale počkejte si na další radu,třeba se jěště někdo ozve. Milena
Paní Petro,ještě dotaz takže budete počítat ještě také příjem ze zaměstnání ? Tak potom bych vůbec nepoužila z podnikání minim. základ,protože souhrnem má dáleko víc .Počítala bych se skutěčným příjmem z podnikání.
§ 6 254000,-
§ 7 16000,-
základ daně sečteno 270000,- Milena
Ano, do daň. přiznání zahrnuji i příjem ze zaměstnání. Myslím, že to ani jinak nejde, jen jsem si myslela,že se MZD vztahuje jen k příjmu ze sam. výdělečné činnosti. Takže MZD se použije jen tehdy, když souhrn příjmů (ze zaměstnání i SVČ) je nižší než MZD?
Ještě jednou Vám paní Mileno děkuji za čas, který jste mi věnovala;o))
Mějte se pěkně.
P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.