Re: VZP mi vrátila vyplněný Přehled 2007
§ 8 ZPVZP
(2) Ve druhém roce a v následujících letech výkonu samostatné výdělečné činnosti se výše zálohy na pojistné stanoví procentní sazbou uvedenou v §2 z měsíčního vyměřovacího základu. Měsíční vyměřovací základ činí průměr, který z vyměřovacího základu určeného podle §3a pro stanovení pojistného ze samostatné výdělečné činnosti za předcházející kalendářní rok připadá na jeden kalendářní měsíc s tím, že se přihlíží JEN k těm kalendářním měsícům, v nichž byla samostatná výdělečná činnost vykonávána ALESPOŇ po část tohoto měsíce. Maximální výše zálohy je částka vypočtená procentní sazbou z jedné dvanáctiny maximálního vyměřovacího základu.
takže to bude správně, počítá se záloha procentem z průměru za loňský rok s tím, že ten jeden měsíc jste nevykonávala aspoň po část měsíce, proto se vyměřovací základ u vás bere jako jedenáctina, nikoli dvanáctina. Ovšem, žádná kalkulačka, kterou znám, neumí toto ošetřit, tak si to tak neberte :-).
Re: VZP mi vrátila vyplněný Přehled 2007
Děkuji mockrát za vysvětlení, mám totiž s VZP již jeden spor, kdy mi tvrdí, že pojistné, které platím vždy do 8. v měsíci za ten měsíc, berou jako platbu za předchozí měsíc. Když potom jednou došlo k tomu, že platba jim na účet přišla po 8., chtěli penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.