Re: doba určitá-prodloužen o dobu překáž
No každé se přece posuzuje samostatně, neuzavírá se zkušební doba jiná pro pracovní poměr na dobu určitou a na dobu neurčitou. Tudíž musí mít stejná pravidla . A zkušební doba není k tomu, aby se prodlužoval pracovní poměr. Jestliže uzavřete pracovní poměr na dobu určitou, musíte počítat s tím, že pracovní poměr sjednaným dnem skončí.
to je mi jasný, že zkušební doba je jen jedna, ale co má za význam prodloužení zkušební doby např. nastoupím 1.1. se zkušební dobou 1 měsíc na dobu určitou do 29.2., onemocním31.1. a marodím 2 měsíce, pracovní poměr mi stejně skončí 29.2. a co má tedy za význam, že se mi prodlužuje zkušební doba o dobu nemoci ??
No jasně, v tomto konkrétním uvedeném případě to význam nemá. Ale jiný případ: nástup 1.1. s 3měsíční zkušební dobou, sjednaná doba určitá do 30.6. Onemocníte 31.1. a marodíte 2 měsíce. Normálně by Vám zkušební doba skončila 31.3. (ve zkušební době lze ukončit prac. poměr kdykoli ze dne na den). Ale protože jste 2 měsíce ze zkušební doby promarodil, prodlouží se Vám o tu dobu, takže Vám skončí ne koncem března, ale až koncem května. Pokud nebude prac. poměr ukončen některou stranou během zkušební doby, pak bude poměr trvat až do konce doby učité, tj. do 30.6. A pak buď bude prac. poměr prodloužen nebo skončíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.