Re: podpis zaměstnance na EL
jde o to, abyste mohli kontrole doložit, že Z-ec byl seznámen, že se musí dostavit do určitého data k podpisu ELDP, pakli-že jste mu dali na vědomí a on se nedostavil, učinili jste zákonu za dost a kontrola nemůže nic vytknout. Někteří Z-elé dávají poznámku na vstupní list, jiní na Potvrzení o zaměstnání, jde o to, jak si zařídíte vy. Nyní bych zaslala jak psala kolegyně - dvojmo k podpisu s tím, že 1 vrátí podepsaný, ale já si nechávám ještě 3. - to pro případ, že by se ELDP nevrátil :) Jedná se jen o ELDP k archivaci, ELDP, které zasíláte na OSSZ nemusejí být podepsány Z-cem, jen vámi.
Tak tu bych hnal :-)
Napsal bych si jeji jmeno a na kopie bych si napsal, ze jsem je odevzdal teto urednici,ten a ten den. Ale nedal bych ji nic.
Za dva mesice bych poslal doporuceny dopis na socialku se zadosti o sdeleni zda maji v evidenci moje odevzdane ELDP, ktere jsem dne xx predal jejich pracovnici xy. :-))
vy to zvládnete sama, jen o tom ještě nevíte :) když jste si našla i BC, úřednice vás přece nemůže rozházet, nejvíce na ně platí vytrvalost, nestalo se mi, že by mi nevyhověli, ale možná to bude i tím, že už jsem starší, takže se ničeho nebojte a do nich, jsou to taky lidi a chybují a když nepořídíte u ní, pěkně se obraťte na vedoucí. Ani na vedoucích místech nejsou nedostižní bozi, ale jen lidi a ti musí jednat s klienty ať se jim chce nebo ne ... Sílu, vytrvalost a pevné nervy :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.