Vlákno názorů k dotazu Daňový bonus v ročním zúčtování od Klára - Re: Daňový bonus v ročním zúčtování Dobrý den, já...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 3. 2008 15:24

Klára (neregistrovaný)

Re: Daňový bonus v ročním zúčtování
    Dobrý den, já bych to udělala tak, že bych vyplnila formulář, který je k dispozici na těchto stránkách v záložce šablony.Rozhodně se na řádek 76 vyplní částka vyplacených bonusů a ono už se vám to tam spočítá. :-) Podle mě má nárok i na zbytek z částky 6000, pokud se to dítě nenarodilo v průběhu roku 2007 a pokud si odečty neuplatňovala manželka.

• 29. 3. 2008 17:05

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

***nesouhlasím s Klárou - citace ze zákona
    (4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo § 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené pro zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou k počátku příslušného zdaňovacího období a neupravené s ohledem na odpracovanou dobu a další okolnosti, podle zvláštního právního předpisu upravujícího výši minimální mzdy111) (dále jen "minimální mzda"); u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9 nesmí výdaje převýšit tyto příjmy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně ............to znamená,že on si nevydělal za celý rok 6x8000=48 000,- a tudíž nemá nárok na zbytek bonusu. Vyplacený bonus za ty dva měsíce se samozřejmě nevrací, protože v těch měsících polovinu minimální mzdy dosáhl....

• 31. 3. 2008 10:08

Petra (neregistrovaný)

Přesně tak jsem pochopila zákon já, jenom co mi uniká je, zda může nárokovat těch 912,- zaplacených záloh jako vrátku a nebo se to započte na vyplacené bonusy a teprve ten rozdíl co vznikl se FÚ nevrací. Děkuji moc za pomoc. Petra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).