Re: přerušené odpisování - prodej
Pokud jste dosud neuplatňovala účetní odpisy (což je dle mého nároru z účetního hlediska děs), tak na 541 dáte celou pořizovací cenu majetku.
Vašemu sdělení cit: "na 641 budu mít jen zůstatkovou jako kdyby odepisovali" - bohužel nerozumím. Na 641 přece budete mít prodejní cenu - cenu za kterou majetek prodáváte. Na 641 se Vám nikdy žádná zůstatková cena nemůže dostat.
Z daňového hlediska - pokud jste dosud neuplatnila žádný daňový odpis, pak při prodeji je celá zůstatková cena daňovým nákladem.
Hezký den přeje
bubu
Re: přerušené odpisování - prodej
Díky za radu, přiznávám, že u všech firem používáme styl účetní odpisy = daňové, tak jsem si tuto možnost neuvědomila - je fakt, že co se týče účetnictví tak to děs je..
Tím, že mám na 641 "zůstatkovou" jsem měla na mysli, že prodávají za zůstatkovou cenu (tedy kdyby odepisovali).. že neprodávají "pod cenou"... omlouvám se, s blížícím se koncem března už se neumím ani srozumitelně vyjádřit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.