Re: jednatel-evidenční list
>Prosím o radu, zda musím odevzdat evidenční list pro
>jednatele společnosti, který má měsíčně 1000 na základě
>mandátní smlouvy. Sociální odvádí.
>Děkuji za radu
Jednatel je dosud vyplácen dle § 6 - tedy jako zaměstnanec a jako se zaměstnancem s ním musíte ve mzd. otázkách jednat. Tedy ano.
>
Re: jednatel-evidenční list
Nic jste nezaspal, máte pravdu:-) Ptala jsem se na evidenční list, proto jsem napsala, že odvádí sociální. Samozřejmé odvádí i zdravotní, ale to nebylo pro můj dotaz důležité. Ale psal jste "jako se zaměstnancem". Pokud je to odměna na základě mandátní smlouvy a činí jen 1000,- tak to snad není mzda z pracovně-právního vztahu ne? Už si připadám, že nic nevím! potřebuji dovolenou! Zítra zavřu kancelář a tak 3 dny nebudu nic jiného dělat, jet odpočívat! :-)
Re: jednatel-ev.list-to: p.Irena
Paní Ireno, je to tak, jak jsem napsal. Jednatel není zaměstnanec, jenom mzda se mu vyplácí jako zaměstnanci a to jak z pracovního poměru (pokud mu uzavřenu prac. smlouvu), tak z mandátní smlouvy (tu by měl mít uzavřenou). Pokud má uzavřeny obě, tak se odměna vyplácí z obou j a k o u zaměstnance. Je to výklad Ing. Sedlákové z MF k ZDP § 6. Nevím jak teď, ale v měsíčním hlášení pro SZ (kde byli všichni zaměstnanci, byl jednatel uveden také a míval i svůj kód - myslím 2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.