Re: neschopenka a stěhování
i takové situace v životě nastanou, nedokážu si dost dobře předtavit odklad stěhování (když pomyslím, co všechno to obnáší)kvůli neschopence,nemocný se přece přesune jen z místa na místo,
i v době hospitalizace se pacient pohybuje z místa na místo, jen požádejte svého lékaře ať vám vypíše vycházky a on vám určitě odpoví i na váš dotaz
ano, vadí mi to, protože všude se brečí nad tím, že na nic nejsou peníze, ale vědomě se porušují zákony a pravidla (od shora dolů) -
někdo si na stěhování bere dovolenou, někdo je nemocný
o nemocech a "nemocech" vím své z pozice MÚ (bohužel s zneužíváním nic nesvedu - na to jsou jiní)
>>>>Jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti a teď se
>>>>budeme stěhovat do jiného kraje. Prosím Vás, nevíte
>>>>někdo,
>>>>jestli nový lékař může převzít pacienta s
>>>>neschopenkou, nebo se musí neschopnost ukončit a u
>>>>nového lékaře
>>>>pak nová neschopenka i s důsledky ( výpočet
>>>>nemocenské
>>>>zase jako od prvního dne nemoci)?Děkuji
>>>
>>>stěhovat se v době neschopenky - to je síla
>>>(koledujete si o krácení dávek)
>>
>>Změna bydliště je tedy důvod ke krácení dávek???
>> Prosím poraďte.
>
>Změna bydliště ani ne, ale nedodržování léčebného
>režimu ano. A nedovedu si dost dobře představit, jak při
>stěhování tento dodržíte. No určitě vám toto zodpoví
Děkuji za uklidnění, že změna bydliště není důvod ke krácení.
Pro klid ostatních dodávám, že jsem posledních 20 let neměla neschopenku, ovšem teď se vše semlelo jako naschvál. Jsem o berlích, vycházky mám. Tady problém není.
Jde mi o to, jestli mě nový lékař můře převzít i s neschopenkou, nebo jestli je nutné neschopenku ukončit, když můj zdravotní stav stejně bude vyžadovat pokračování v neschopnosti min. ještě 2měsíce ( jsem po operaci).Takže nový lékař by stejně musel psát novou neschopenku.
>lékař nebo sociálka.
Nového lékaře jsem sehnala po telefonu a pro ty, kteří by se ocitli ve stejné situaci uvádím, co jsem zjistila: bývalý lékař ukončí neschopenku a pokud se hned přihlásíte k novému lékaři, tento Vám může napsat tzv.POKRAČOVÁNÍ neschopnosti. ( Proto je dobré mít nového lékaře sjednaného předem.
Jen připomenu, abyste dala pozor na to, aby šlo skutečně o pokračování, tzn. aby nová neschopnost byla vystavena ihned od následujícího dne po ukončení a nebyl tam ani den přetržky, protože jinak by šlo o novou nemoc a zase by první 3 dny nebyly placené a první 2 týdny byly zkrácené. A průměr by se počítal z jiného období než při první neschopence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.