Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Osoba spolupracující-min. zákl. daně od Míša - Re: Osoba spolupracující-min. zákl. daně Pane Jaroslave, přiznám se,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2008 7:03

    Míša (neregistrovaný)

    Re: Osoba spolupracující-min. zákl. daně
    Pane Jaroslave, přiznám se, že tomu moc nerozumím. Pokud na manželku nerozdělíte žádné příjmy a výdaje tak lze říci, že s Vámi nespolupracovala tak pak ani nemusíte podávat daňové přiznání. Tak si to myslím alespoň já. Opravné přiznání už dnes těžko podáte, neboť opravné lze podat v tomto případě jen do 31.3.2008, ale možná to máte domluvené. To by bylo vůbec nejlepší vzít přiznání zpět formou dopisu nebo tam vyplnit samé nuly. Na SZ a ZP bych to viděla stejně, nejsou příjmy a výdaje nemusí platit. Akorát nastává problém v případě pokud nemá jiné příjmy, aby měla zaplacené ZP a SZ na důchod. Pokud by jiné příjmy nebyly tak bych jí to zaplatila jako samoplátci.

  • 1. 4. 2008 15:45

    Jaroslav (neregistrovaný)

    Re: Osoba spolupracující-min. zákl. daně
    OSVČ mám jako hlavní činnost, manželka je od 1.1.05 osoba spolupracující, nemá žádnou jinnou činnost ani zaměstnání. Proto jsem to chápal tak, že podle §7c,kde se říká v odst. 3, že min. zákl. daně se nevztahuje na-body a) a b), A že ve 3. roce spolupráce je její povinností podat DP a v našem případě,i když na sebe dávám 100% vykázat minimální daň. V opačném případě pak tomuto zákonu nerozumím. Byl by tento paragraf a body a) a b) zbytečné. Přehled pro OSSZ a VZP podává s minimálním vyměřovacím základem. To je snad dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).