Re: DPČ a vedlejší OSVČ
Paní Jarko, pokud pobíráte rodičovský příspěvek splňujete podmínky řádku 18 pro účely posuzování vedlejší živnosti. Stačí vždy aby byla splněna jedna z podmínek uvedených v bodech 16-21. Takže pokud splňujete ř.18 nebo jakýkoliv jiný nemusíte splňovat například ř.16 zaměstnání.
No já jsem totiž byla letos v šoku, když jsem musela doplácet 10tisíc.A to jelikož jsem na začátku roku 2007 pobírala PPM a pak byla na sociálce, ale neééé současně a tak mi doměřili pojistné za tu dobu PPM. A tak teď řeším tu brigádu, páč bych nerada něco platila. Nedošlo mi, e OSSZ to bere zas o malinko jinak.... ale i tak děkuji. Ještě i pro jistotu obvolám ossz... jestli se mi tedy bude teĎ někdo věnovat - když je doba přiznání..hiii
A určo písnu co mi řeknou oni
Tak jsem tam zavolala a prý se dohody takhel neposuzují.KDyž je příjem z dohody,tak není nutné nic dokládat. A o tom rodičáku, o tom pani nějak nemluvila, že musim splnit podmínky... jako jak říkáte vy. Prostě konečný verdikt zněl, že dohody se takhle neposuzují a nekoumají kolik byl příjem. tak..
díky i tak... hodně mě to uklidnilo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.