Re: Pomoc - sousedské vztahy!!!!
No je to nepříjemné pro obě strany, ale já z vlastní zkušenosti vím, že v domě měli středního knírače, který celý čas, kdy u nich nebyl nikdo doma vyl a vyl. Když přišli domů byl naprosto zticha. Bylo to příšerné a taky nikomu nevěřili, že pes celé dopoledne vyje.
Jestli ten pes štěká přes den,nikdo s tím nic nenadělá,jen pozor na dodržování nočního klidu mezi 22hod až 6hod ranní.Až trochu povyroste,tak si zvykne,že je sám doma a bude v klidu spinkat celý den. Kupte sousedům kafe,ať se nezlobí a jsou trpěliví.
U hluku existuje i denní limit a nelze vyloučit, že jej Váš pes svým vytím a příp. i štěkáním porušuje/překračuje. Pokud si Vaši sousedi budou stěžovat na hygienické stanici, tak ti přijdou a u sousedů hluk vydávaný Vaším psem změří; při překročení limitů Vás čeká pokuta až v desítkách tisíc korun. Zkuste kvalitně (t.j. nikoliv podomácku) odhlučnit dveře jak Vašeho, tak sousedovic bytu - to by mohlo pomoci. Proč sousedovic bytu ? No proto, že hluk vydává Váš pes !
Podle textu dotazu bydlíte v družstevním bytě, mělo by se do toho tdy angažovat tedy i BD, zhodnotit stanovy, kde je jistě nějaká klauzule o sousedských vztazích a pod., tato situace není jednoduchá, ale poslouchat celý den, jak v sousedním bytě vyje pes, je pro někoho absolutně nepřijatelné, takže musíte hledat nějaké smírné řešení. Bohužel např. v panelových domech je vytí slyšet i přes zeď, takže ani utěsnění nebo izolování dveří nemusí přinést potřebný efekt.
Chápu Vaše sousedy.Mě se do protějšího bytu nastěhovali mladí lidé,kteří jsou neustále mimo byt,ale mají pořádného psa,boxéra,který evidentně nezvládá být doma sám a tak tam brečí a brečí.v noci i ve dne.Štve mě to už kvůli tomu chudákovi psovi.Zatím jsem si nestěžovala nahlas jen lituji psa.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.