Re: Slovák - rodné číslo
Dobrý den u nás zaměstnáváme mnoho občanu Slovenska a na VZP Vám dají číslo pojištěnce, které je jiné než jeho rodné číslo. Toto číslo pojištěnce sem pak uvádí na odhlášky a třeba na ELDP jeho rodné číslo Vám evidencí neprojde to už mám vyzkoušené.
A co jste s tím tedy museli, udělat, když to na ELDP neprošlo? Nebo jinak: musí tedy občan SR u nás žádat o vydání rodného čísla?
Já jsem zaměstnance (měla jsem jen jednoho SK) přihlásila s RČ, které měl na občance. Když teď za něj budu odevzdávat ELDP, tak tam mám uvést RČ, které mu dala VZP?
Re: Slovák - rodné číslo-zapojte se
prosím, jestli je pravda, že Slovákům se na ELDP nesmí uvádět jejich RČ (ale něco jiného - co tedy?), prosím, napište to zde (pokud je odpověď myšlena jako Apríl, tak to napište taky) děkuji
Já jsem na VZP zaměstnace přihlásil pod r.č. které dostal přidělené.Na přihlášku OSSZ i na ELDP jeho rodné číslo z občanky, a vše proběhlo v pořádku.
Číslo, které uděluje VZP, není rodné číslo a používá se opravdu jen pro VZP. Na vše ostatní, používám jejich rodná čísla z občanskéh průkazu.