Re: FU
(3) Daňové přiznání nebo hlášení se podává nejpozději do tří měsíců po uplynutí zdaňovacího období. Jedná-li se o poplatníka, který má povinnost na základě zákona [24] mít účetní závěrku ověřenou auditorem, nebo jehož přiznání zpracovává a předkládá daňový poradce, podává se daňové přiznání nejpozději do šesti měsíců po uplynutí zdaňovacího období. To platí jen, je-li příslušná plná moc k zastupování podána správci daně PŘED uplynutím neprodloužené lhůty.
Taky by se vám mohlo v nejhorším případě stát, že vám oznámí FU, že váš termín pro podání DP je tedy 31.3.2008 a jelikož jste nepodali, z toho pak plynoucí sankce.
mně se povedlo něco podobného, plnou moc jsem včera skenovala a posílala elektronicky s mým čestným prohlášením, že jsem DP a následně i faxem....
jestli to nevezmou, zřejmě poprvé oslovím pojišťovnu, i když, jde o SZM a tam se názory, zda musí být plná moc u obou manželů velmi různí :-)))
jinak nejsem "bordelář nejbordelářovatější", ale tím, jak hýčkám své klienty, a u většiny /jde zpravidla o plátce DPH/ mám plnou moc generální, holt občas opomenu odeslat nějakou "jednorázovku".
Příště to udělám jako Váš DP, plnou moc podepíši a ať si odešlou sami, to teprve bude řádný chaos
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.