Re: Hosp.výsledek r.2007 v "POHODĚ"
HV loňského roku musíte v Pohodě naúčtovat letos ručně, přes Interní doklady (k 1.1.2008). Nevím přesně, jak to funguje, ale z PS to ten HV zřejmě nebere, jinak by vám ta rozvaha musela sedět. Zkuste ten ID a uvidíte, jestli se to srovná. Tedy tu kontaci 961/931 zopakujte.
Já sice nevím, co je to za účty 931 a 932, nebo nevýdělečné organizace mi mnoho neříkají, ale s Pohodou vám poradit v rámci možností mohu (jsem i jejich partner).
Podle mne ale jste to měla zatím nechat jen na 931, jestli ještě nemáte v ruce rozhodnutí o vypořádání HV, do 932 bych se zatím nepouštěl. Ani v podnikatelských subjektech by neměli účtovat před rozhodnutím VH na 428 nebo 429, ale nechat zatím 431.
Když nasadíte počáteční stavy aktiv a pasiv, tedy vlastně konečné stavy roku 2007, měl by rozdíl být právě v tom HV roku 2007 (účet 931). A ten tam ručně nasadíte proti 961 - počáteční účet rozvažný. A hned jak budete mít v ruce rozhodnutí o přídělech do fondů a dalším použití HV roku 2007, tak to naúčtujete z 931 proti 932 resp. snížené o ty příděly do fondů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.