Re: Zaúčtováni daně PO a zálohy
No vypadá to tak.Zaúčtovala jsem jen výsledek hospodaření ve schval.zřízení 431/ a v letošním roce jsem to přeúčtovala na 428/.
A teď,když jsem doplatila daň,tak jsem zjistila,že nevím,kam ji zaúčtovat a že se mi nasčítává zůstatek na zálohovém účtě a nesouhlasí mi se skutečností.Prostě jsem to zamotala.
Děkuji Vám za Vaši trpělivost se mnou.Ono k tomu došlo asi také tím,že jsem se spoléhala na program,že mi to správně převede.
Jestli jsem Vás správně pochopila,znamená to,že v r.2007 ještě před uzavřením roku jsem měla přeúčtovat daň 591/341 a pak teprve uzavřít rok v programu a převést do r.08.
Tak jsem neučinila,převedla jsem zisk r.2007 na 428 celý.
Myslím si,že kdybych to opravila tak,že bych daň přeúčtovala jako
428/341,tím se mi sníží zisk r.2007 o daň a mělo by to být v pořádku nebo ne? Já vím,že účetně to není to pravé ořechové,ale nechce se mi předělávat r.2007.Co myslíte?Můžu to tak udělat?
Ještě jednou děkuji za trpělivost.
Jedna věc je, že se vám nechce předělávat rok 2007, druhá věc je ovšem ta, že jste na FÚ odevzdala špatně zpracované účetní výkazy a že je jen otázka času, kdy vám finanční úřad pošle dopis, abyste si to opravila.
Na vašem místě bych to opravil hned a odnesl to na FÚ, ať si ty výkazy vymění za správné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.