Re: Mzda ve veřejných službách a státní
To nelze podle vašich informací přesně napsat. Ale platové tarify pro (ne mzdové) zaměstnance ve veřejných službách a správě upravují přílohy nařízení vlády č. 564/2006 Sb. , kde v § 5 nejprve zjistíte do které skupiny práce patří a potom podle přílohy najdete příslušný mzdový tarif a platový stupeň podle délky praxe. MD a RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo, platí pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd. Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku 1980 - byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když v součtu byste se do 6 let vlezla.
Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
Díky Emilie
>>>Dobrý den,
>>>mám možnost nastoupit jako finanční účetní u státní
>>>organizace.
>>>Místo je zařazeno do 9 tarifní třídy. Mám více jak 20
>>>let praxe (tedy jestli se do započitatelné praxe
>>>počítá i 6 let na MD). Jakou mzdu můžu očekávat?
>>>Nikdy jsem ve státní organizaci nepracovala tak s tím
>>>nemám zkušenosti.
>>>Děkuji za odpověď
>>>Katka
>>
praxe. MD a
>>RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale
>>pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo,
>>platí
>>pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd.
>>Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku
>>1980
>>- byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma
>>do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když
>>v
>>součtu byste se do 6 let vlezla.
>Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si
>prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na
>to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky
>praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle
>zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se
>nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD
>byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a
>hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla
>doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
>Díky Emilie
Ty MD by vám měli započíst 6 let, ale mzdový tarif dle zákoníku práce se vás vůbec netýká, vás se bude týkat některá příloha toho nařízení. Např. budete-li zaměstnancem podle § 5, odst. 3, písm b) - úředníkem územního samosprávného celku - pak pro vás platí příloha č. 3, kde v 9 tarif. třídě je rozpětí 13.730,- až 20.660,- podle délky praxe. Když uvádíte vy cca 20 let praxe, potom přichází v úvahu plat 18.480,- Kč. A nikde se nic nesčítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.