Vlákno názorů k dotazu Mzda ve veřejných službách a státní sprá od baba - Re: Mzda ve veřejných službách a státní To...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2008 12:38

baba (neregistrovaný)

Re: Mzda ve veřejných službách a státní
    To nelze podle vašich informací přesně napsat. Ale platové tarify pro (ne mzdové) zaměstnance ve veřejných službách a správě upravují přílohy nařízení vlády č. 564/2006 Sb. , kde v § 5 nejprve zjistíte do které skupiny práce patří a potom podle přílohy najdete příslušný mzdový tarif a platový stupeň podle délky praxe. MD a RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo, platí pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd. Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku 1980 - byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když v součtu byste se do 6 let vlezla.

• 4. 4. 2008 12:58

Emilie (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
    Díky Emilie

• 4. 4. 2008 13:40

baba (neregistrovaný)

>>>Dobrý den,
    >>>mám možnost nastoupit jako finanční účetní u státní
    >>>organizace.
    >>>Místo je zařazeno do 9 tarifní třídy. Mám více jak 20
    >>>let praxe (tedy jestli se do započitatelné praxe
    >>>počítá i 6 let na MD). Jakou mzdu můžu očekávat?
    >>>Nikdy jsem ve státní organizaci nepracovala tak s tím
    >>>nemám zkušenosti.
    >>>Děkuji za odpověď
    >>>Katka
    >>
    praxe. MD a
    >>RD se skutečně v součtu započítává nedéle 6 let, ale
    >>pozor , rozlišuje se doba, kdy se dítě narodilo,
    >>platí
    >>pokaždé jiná délka, např. do 2 let, do 3 let, atd.
    >>Takže pokud jste např. měla dítě narozené okolo roku
    >>1980
    >>- byla "mateřská" do 2 let, takže kdybyste byla doma
    >>do 3 let, do praxe se započítávají jen 2 roky i když
    >>v
    >>součtu byste se do 6 let vlezla.
    >Děkuji za odpověď, nařízení i s přílohou jsem si
    >prostudovala, ale moc tomu nerozumím, mě bylo řečeno, že na
    >to místo je mzdový tarif 9 a platový stupeň dle délky
    >praxe ty částky co jsou uvedené v mzdovém tarifu dle
    >zákoníku práce a v té příloze č.1 toho nařízení se
    >nějak sčítají nebo jak to je? V době když jsem byla na MD
    >byla 3 roky a byla jsem doma s jedním dítětem 3 roky a
    >hned následovala Md na druhé dítě a s tím jsem byla
    >doma asi 2 apůl roku. Děti jsou od sebe 3 roky a 3 dny.
    >Díky Emilie

Ty MD by vám měli započíst 6 let, ale mzdový tarif dle zákoníku práce se vás vůbec netýká, vás se bude týkat některá příloha toho nařízení. Např. budete-li zaměstnancem podle § 5, odst. 3, písm b) - úředníkem územního samosprávného celku - pak pro vás platí příloha č. 3, kde v 9 tarif. třídě je rozpětí 13.730,- až 20.660,- podle délky praxe. Když uvádíte vy cca 20 let praxe, potom přichází v úvahu plat 18.480,- Kč. A nikde se nic nesčítá.

• 21. 4. 2008 13:18

Jitka (neregistrovaný)

Pracuji jako účetní na ZŠ a poradím, pokud budete zpracovávat i rozpočty, nebojte se říci o 10pl.třídu do budoucna. Máte na ní nárok. Já mám praxi 5let a jedno dítě a o 10pl.třídu jsem si zažádala a dostala jí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).