Re: vyslání Z-ce k jinému zaměstnavateli
Takže mají zaměstnavatele A a ten je vyšle do podniku B. Pokud se to celé odehrává tak, že práci jim určí jejich zaměstnavatel A, oni ji odvedou a A to celé nafakturuje B jako zakázku (ne jako refundaci mezd), pak by mělo být vše v pořádku.
Přestavte si to třeba jako uklízeče, kterého jeho zaměstnavatel pošle do nějakého podniku uklidit.
Re: vyslání Z-ce k jinému zaměstnavateli
>>smlouvu na Z-ce a v ní větu, že Z-ec souhlasí s
>>vysláním na jiné místo výkonu práce, než je uvedené v
>>pracovní smlouvě. Jejich smluvní partner zavolá a oni
>>vyšlou
>>třeba 10 zaměstnanců a ti tam provádějí třídící
>>práce,
>>nejsou rozházeni po závodě, ale vytřiďují nějakou
>>zakázku. Je to v pořádku ? No,nezdá se mi to ..., to
>>je
>>obcházení agenturního zaměstnávání ...? Nebo si to
>>špatně vykládám ? PS Z-ci mají pracovní smlouvu s
>>klientem,
>>s "novým" Z-elem nikoli.
>
>Takže mají zaměstnavatele A a ten je vyšle do podniku
>B. Pokud se to celé odehrává tak, že práci jim určí
>jejich zaměstnavatel A, oni ji odvedou a A to celé
>nafakturuje B jako zakázku (ne jako refundaci mezd), pak by
>mělo být vše v pořádku.
>Přestavte si to třeba jako uklízeče, kterého jeho
>zaměstnavatel pošle do nějakého podniku uklidit.
Před chvilkou jsem mluvila s jedním šéfem AP a ten mi zase řekl,pokud to dělaji soustavně, pak je to obcházení agenturního zaměstnávání, že nemohou vysílat zaměstnance k výkonu práce k jinému zaměstnavateli, tak já tomu fakt už nerozumím... i když ten B pro ně vlastně není Z-el..? Z-el je pro ně pořád A. Tak proč by pak ale vznikaly AP, když vysílají z A do B (k uživateli, který také není jeho zaměstnavatelem), nefakturují mzdové náklady, fakturují službu ? Rozdíl bude asi v tom, že v případě AZ řídí jejich práci uživatel ..? kdežto v případě, který jste popsala, je řídí jejich "kmenový" Z-el A, že by toto rozhodovalo? Pěkně jsem se do toho zamotala, s AP jsem zkušenost zatím neměla,nejprve jsem se domnívala, že je to chybně, pak mě v tom utvrdil i šéf AP a vy mi zase říkáte, že je to vlastně dobře ... :-) Takže rozdíl mezi mnou uvedeným příkladem a AP je v tom, kdo zaměstnance řídí, kdo jim nařizuje práci ? (oni i AP fakturují stejně - službu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.