Re: Přeložení zaměstnanců
Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd (2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr, ke jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou pracovat .....ale nechám to na větších odbornících, at poradí co nejlépe
>>>>>>Dobrý večer. Mám obrovský problém - zaměstnavatel na
>>>>>Proč komplikuje situaci? Pracovní poměry trvají,
>>>>>změní
>>>>>s ejen místo výkonu práce - dodatkem ke stávající
>>>>>smlouvě bych to řešila...vždyt ostatní podmínky snad
>>>>>trvají ne?
>>>>No je to komlikované - asi se mu nechce platit ZP a
>>>>SP, myslím si že mu na to zaměstnanci stejně
>>>>nepřistoupí. Teď mě tu právě "bombarduje dotazy a už
>>>>jsem z toho
>>>>lehce zoufalá.
>>>Pokud zruší provozovnu, musí dát zaměstnancům výpověd
>>>(2 měsíce výpovědní lhůta + 3 měsíční odstupné, vše
>>>průměrným výdělkem), nemůže existovat pracovní poměr,
>>>ke
>>>jim nebude přidělovat práci podle pracovní smlouvy a
>>>na druhé straně dohoda o provedení práce, kde budou
>>>pracovat .....ale nechám to na větších odbornících,
>>>at
>>>poradí co nejlépe
>>Typický podnikatel... Zbytečně komplikuje něco, co
>>jde
>>řešit jenoduše... NO COMMENT..
>Plný souhlas...
to asi tak jednoduché nebude, že by ve stávajících pracovních smlouvách bylo stejné místo výkonu práce jako v nových prostorách? to by pak souhlasu Z-ců nebylo třeba, ale pokud v PS mají vysloveně adresu Z-ele a nové prostory jsou jinde, pak ano. Jedině, že by zaměstnanci souhlasili s tím, že by ukončili PP dohodou a uzavřeli s ním DPP, ale to by byli sami proti sobě, i když ... znám případy, kdy se rušila provozovna, Z-ci se soudili, sice vysoudili odstupné, ale podnikatel mezi tím zkrachoval a vezmi z dlaně chlup ..., tak se nabízí otázka, co je lepší, zda být v nejistotě, že mi nevyplatí odstupné nebo mít alespoň "jistotu práce", a to dohodu o provedení práce, vím, je to diskutabilní, ale ze své zkušenosti vím, že zákon se lehce předříká, ale ne vždy dodrží ...
odpracované doby/ asi by neměli podporu z důvodu výdělku z DPP, z DPP nebudou mít nárok na dovolenou. Ale pokud bude podnikatel rekonstruovat provozovnu, kde budou DPP vykonávat? V jiné
provozovně? Pak by stačilo to co je již uvedeno výše... Nebo se nechce vyplácet odstupné a místa se prostě zruší. DPP třeba ani uzavřít nechce....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.