Re: Roční zúčtování x přílohy
Formulář výpočet daně č.12 zůstává u vás, včetně všech podkladů pro roční zúčtování daně.
Na FÚ jste měla zaslat (ale již do 20.2.) formulář vyúčtování daně ze záv.čin. - č.13 pro rok 2007.A také počet zaměstnanců.
Roční zúčtování zaměstnanců, které jste provedla letos budete zapracovávat až v roce 2008.
Můžete mi to upřesnit? Co mam tedy udělat? v r.06 jsem zaměstnance ješte nemela az od unora 07.Dan jsem zaměstnancům vrátila v unorove výplate 08 a o to ponižila odvod na FU. Formulář bohužel z nedostatku času posílam pozdeji, navíc zaměstnanci mi nejaké podklady donesli pozde.
Do 20.2.mělo být odevzdáno vyúčtování za rok 2007 a v něm máte přeplatky ročního zúčtování zaměstnancům za rok 2006.
Nyní jste provedla roční zúčtování zaměstnancům za rok 2007, vyplatila jste ve výplatě únorové a ponížila odvody.
Tyto přeplatky se vám ale objeví až ve vyúčtování daně za rok 2008, které budete podávat do 20.2.2009.
Ne, snížit odvod záloh na dan můžete už příští měsíc, ale existuje šílený tiskopis o vyúčtování sražené daně a jejím odvodu za celý rok 2008, který jste povinna každoročně do 20.2.vyplnit a odevzadt na FU (ten s enetýká jenom ročního zúčtování, ale daně ze mzdy všeobecně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.