Re: Kombinovaná spotřeba - nenechte se m
Ano, máte pravdu. Viděla jsem několik Vašich odpovědí a souhlasila jsem s nimi. Z diskuze z 24.1.08 jsem ale měla dojem, že jste svůj názor na základě sagitu změnil. Zřejmě i tak to pochopila dotazující se Aneta a přesto, že měla v TP uvedenu kombinovanou spotřebu, tak si vypočítala průměrnou spotřebu.
Můžete mi poradit, jaká bude tedy kombinovaná spotřeba, když mám v TP uvedeno: 7,8/4,8/5,8 EU 1999/100, auto z roku 2002 diesel. spotřebu chci uplatňovat v daňové evidenci, auto nemám vloženo v majetku. Teď jste mě zmátli, jakou spotřebu mám vlastně uplatnit?
Děkuji
>Můžete mi poradit, jaká bude tedy kombinovaná
>spotřeba, když mám v TP uvedeno: 7,8/4,8/5,8 EU 1999/100, auto
>z roku 2002 diesel. spotřebu chci uplatňovat v daňové
>evidenci, auto nemám vloženo v majetku. Teď jste mě
>zmátli, jakou spotřebu mám vlastně uplatnit?
>Děkuji
Já tomu rozumím tak, že pokud jsou v TP tři údaje o spotřebě, tak ten třetí představuje kombinovanou spotřebu. Ve Vašem případě bych tedy použil hodnotu 5,8.
Já jsem si vždy myslel, že první hodnota 7,8 představuje spotřebu v městském provozu, hodnota 4,8 představuje spotřebu při jízdě na delší vzdálenost a třetí hodnota 5,8 je kombinovaná.
Příspěvek E.T. je výborný, ale já jsem nepochopil proč se při výpočtu prům. spotřeby násobí první hodnota číslem 4 a druhá hodnota čísllem 7. Pokud bude tento můj příspěvek číst i E.T prosím o vysvětlení proč jsou ty koeficienty 4 resp. 7.
Hezký den přeje
bubu
>
Odpovídám trochu později, ale přece: ty hodnoty (4 a 7 jsou právě v té vyhlášce EU) odpovídají 4 km jízdy po městě a 7 km mimo město. V TP jsou vždy!!! 3 údaje. Ale podle starší metodiky to bylo město, mimo město a dálnice a dělal se průměr, podle nové metodiky je to poslední číslo onen průměr.
Náhradou daňových výdajů za spotřebované pohonné hmoty se rozumí částka stanovená v závislosti na počtu ujetých km, nákupní ceně pohonných hmot a na aritmetickém průměru všech údajů o spotřebě pohonných hmot uvedených výrobcem nebo dovozcem v technickém průkazu motorového vozidla
pro podnikatele bude správný (podle 586/92 i D 300).
pokud použije podnikatel kombinovanou, taky by to nemělo vadit, protože je to podle odkazu pod čarou v 586/92. Ani pokyn D300 ani odkaz pod čarou není podle zákona závazný, a pokud jde podle zákona něco učinit více způsoby (resp. tyto dvě věci si odporují), platí to, co je pro subjekt výhodnější.takže to, co sám použije. u zaměstnanců je to jasné - tam má být kombinovaná, a až když není tak průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.