Re: Nepodepsaná neschopenka
já to dělám tak, že eviduji jako nemoc (bez náhrady za nemoc) a až podepíše (někomu třeba chybí lístek na peníze, tak až ho dodá), potom doplácím (peníze vlastně od OSSZ nárokuji v měsíci, kdy skutečně proplácím)
z Vaší odpovědi usuzuji, že Vy ty peníze započtete nyní a necháte je na firemním účtu a vyplatíte je až když podepíše neschopenku? A co když ji nepodepíše, prostě z nějakého zákonného důvodu tu neschopenku neproplatíte, to pak ty peníze pošlete zpět na OSSZ?
Ptám se proto, protože jsem se s takovým postupem nesetkala a ani jsem po této možnosti nepátrala.
ano, tak jsem to myslela, pozdrzet penize u sebe, ale asi je to zadrzovani penez a to se nema ze? Takze je lepsi na OSSZ poslat o tech 786kc vic a zamestnanci o to min a v dalsim mesici (vyplate), kdyz podepise, mu to teprve vyplatit. Pro me je to premiera. Velka org. jsme teprve od noveho roku a toto je moje prvni neschopenka a hned takova "nenormalni" :-(
Já nevím, zda si rozumíme. Velká organizace zasíílá na účet SSZ peníze za pojistné, ale ponižuje toto pojistné o vyplacené nemocenské, takže Vy když budete mít za nemocenskou nyní 0 Kč, tak nikomu nic neposíláte. Ponížíte platbu za soc. poj. na SSZ, až mu vyplatíte nemocenskou (až podepíše). Velká organizace zasílá přehled o výši pojistného a vyplacených dávkách - takže se to projeví na tisk. v oddílu C rozdíl mezi pojistným a vyplacenými dávkami
Snad to někdo vysvětlí lépe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.