Vlákno názorů k dotazu Výpovědní lhůta při zástupu za MD??? od yy - Re: Výpovědní lhůta při zástupu za MD??? Teda nezlobte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2008 11:37

yy (neregistrovaný)

Re: Výpovědní lhůta při zástupu za MD???
    Teda nezlobte se na mne, ale vy jste nastupovala jako zástup za mateřskou, popřípadě rodičovskou dovolenou - tudíž dnem, kdy z jakéhokoliv důvodu se paní vrátí z rodičovské dovolené váš pracovní poměr končí. Žádná výpovědní doba zde neexistuje a vaše vyjádření - musím si nechat líbit, není vůbec na místě. Prostě paní má nárok se vrátit z jakéhokoliv důvodu (po dohodě se svým zaměstnavatelem) a vy to musíte respektovat. Vaše spekulace o zvýšení mateřské a pod. nejsou vůbec vaší starostí. Vy se prostě nemáte vůbec vůči čemu bránit a ani se rozčilovat. Pracovní poměr uzavřený na dobu zástupu za mateřskou nebo rodičovskou prostě bez jakýchkoliv nároků končí dnem , kdy se uvedená pracovnice, z jakéhokoliv důvodu , vrátí do práce. Třeba jen na jeden den.

• 13. 4. 2008 12:11

Danulka (neregistrovaný)

Nevím proč se tady na mě rozčilujete. Já jsem jen prosila o radu jelikož se v takových věcech nevyznám. Nemyslela jsem to vůbec zle! Já bych chtěla vidět Vás zda by jste s klidným srdcem
    přijal(a) , že by vás kvůli jednoho dne kdy by se paní vrátila do zaměstnání přišla o práci. Zřejmně nevíte co je to starost o finance a o to ,aby mělo dítě co jíst.Paní mi osobně do očí řekla, že se vrací na měsíc kvůli penězům!Každopádně věřím, že boží mlýny melou pomalu,ale jistě a vy co se těď na mě neprávem rozčilujete kvůli mé starosti ,se jistě také ocitnete v takové zlé situaci a a až pak požádáte někoho o radu doufám, že Vám někdo naloží stejným dílem jako jste teď naložil(a) vy mě!!! Stačilo to napsat slušně!!Každopádně jsem se dozvěděla co jsem potřebovala takže děkuji.

• 13. 4. 2008 12:27

Marta (neregistrovaný)

Půjde-li paní opět na MD, zkuste zaměstnavateli navrhnout, že ráda nastoupíte zase jako záskok. Pokud byl s Vámi zaměstnavatel spokojen, jistě rád na Váš návrh přistoupí a bude s Vámi za měsíc počítat :-)

• 13. 4. 2008 12:29

Danulka (neregistrovaný)

Děkuji za radu paní Martičko :o) to mám také v plánu. Přeji Vám krásný den.

• 13. 4. 2008 14:27

Jiřka (neregistrovaný)

Danulko, Vy jste ale působila rozčileně jako první. Paní yy Vám prostě jen napsala, jak se věci mají. Podívejte se do Vaší pracovní smlouvy a pokud tam máte uvedeno - prac. poměr se sjednává na dobu určitou po dobu mateřské-rodičovské dovolené uvedené pracovnice, pak jste přece od začátku toto věděla a skutečně nemá cenu se hněvat ani na yy za její odpověď, ani na tu pracovnici, která se chce na pár dní vrátit, ani na zaměstnavatele, který jí to umožní. Píšete, že nevíte, jak je možné, že jí dovolí vrátit se v 8. měsíci. Ona, pokud chce něco odpracovat, se musí vrátit tak, aby pak zase stihla na další mateřskou nastoupit v rozmezí mezi 8. a 6. týdnem před předpokládaným porodem. A jak píše Marta, domluvte se předem se zaměstnavatelem, zda Vás znovu vezme jako zástup, vždyť už jste na její práci zapracovaná.

• 13. 4. 2008 14:30

Jiřka (neregistrovaný)

A ještě něco - paní Vám do očí řekla, že se vrací kvůli penězům. Co je na tom zlého? Vždyť vy na tom místě trváte taky kvůli penězům.

• 13. 4. 2008 17:51

yy (neregistrovaný)

Já se nerozčiluji, já jen bránila tu paní na mateřské, která má přece taky svá práva a taky živí děti. Jen jsem napsala, jak se věci mají, že ta paní má ze zákona nárok se vrátit a vy jste nastupovala za určitých podmiínek, tak nevím, proč se teď rozčilujete a osočujete mne, jestli někoho živím nebo ne. Já jen upozornila na to, že chování paní i zaměstnavatele je zcela v souladu se zákonem a vám nikdo nekřivdí ani neupírá vaše práva. Vy na místě té paní byste se chovala určitě taky tak. Mě jen zaráží, že podepíšete smlouvu, nevíte valstně co jste podepsala a ještě se osočujete na mne. Já jen popsala právní stav.

• 13. 4. 2008 18:59

Danulka (neregistrovaný)

Nikdo po Vás nechtěl, aby jste se někoho zastávala a vaše názory ´mě nezajímají tak si pište do jiné diskuze :o) A co se týká toho , že nevím co jsem podepisovala do smlouvy tak to se pletete. Ve smlouvě je napsáno pouze, že jsem na zástup za MD popř. RD a o tom , že se může kdykoliv vrátit a já tím příjdu o místo mi nikdo nic neřekl a dokonce jsem byla přijata s tím, že mi smlouvu přepíší na dobu neurčitou za paní co půjde do důchodu jenže Ejhle paní má jít za měsíc do důchodu a dcera paní ředitelky právě dodělala studium. Zjistila jsem, že je to všechno domluva jak vystrnadit slušného člověka a nastrčit si tam rodinného příslušníka. Proto té paní zna MD zavolali ať se vrátí, že bude mít lepší peníze mě vyhodí a jim se uvolní nové místo pro dcerušku! je to hnus a z takových lidí je mi na blití!!!Proto jsem se chtěla nějak bránit,ale je to zbytečné na světě vždy vítězí sv..ě!!! Naschle!!!

• 13. 4. 2008 19:39

yy (neregistrovaný)

Já jsem vám hlavně psala právní stav, až potom svůj názor, a pokud vás názory lidí tady nezajímají, tak semj nepište vy. A zástup za MD a RD znamená od začátku, že paní se KDYKOLIV po domluvě se zaměstnavatelem, může vrátit a VY KONČÍTE. Takže invektivy typu, že vás chce někdo vystrnadit a vítězí svině, vůbec nejsou na místě. Vše je naprosto v souladu se zákonem, který vy ale bohužel neznáte.

• 13. 4. 2008 21:10

Jiřka (neregistrovaný)

Danulko, to nemyslíte vážně! Neoprávněně se tady zlobíte jak na yy, která Vám skutečně pouze napsala, jak se věci mají podle zákona a pokud přidala (stejně jako já) nějaký svůj názor, tak vězte, že tady si kromě rad i sdělujeme své názory. Takže ji neposílejte jinam, Vy jste se ptala, ona Vám odpověděla. Že Vám neporadila tak, jak jste chtěla slyšet, není její problém, protože Vám ani jinak poradit nemohla. Pokud Vám při podpisu smlouvy nedošlo, že když jste vzata jako zástup za paní na rodičovské, pak to znamená, že když se paní z rodičovské vrátí (a to buď po skončení této rodičovské nebo kdykoli jindy, když se na tom se zaměstnavatelem dohodne), pak Vy končíte - na to Vás totiž nikdo nemusel upozorňovat, protože to z té věty přímo vyplývá, což Vy jste ale nepochopila. Ale to není problém toho zaměstnavatele nebo té paní, ale Váš. Mně naopak připadají hnusné Vaše útoky jak na paní yy, která vám zcela správně odpověděla, tak na toho zaměstnavatele. A že neznáte zákoník, v tom má yy pravdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).