Vlákno názorů k dotazu Opravdu nikdo neví??? Nákup z Polska od Verča - Re: opravdu nikdo neví??? Nákup z Polska faktura měla...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2008 7:39

Verča (neregistrovaný)

Re: opravdu nikdo neví??? Nákup z Polska
    faktura měla být bez jejich DPH, měli jste poskytnout své DIČ a u nás předanit - klasika pořízení z EU. Přepočet - nevím jak děláte ostatní nákupy z EU, já bych vzala denní kurz vyhlašovaný ČNB. úhradu by sice měly být skutečně zaplacené Kč, ale tím pádem že tam nemáte částku v Kč, tak bych úhradu dala též v kurzu ČNB. Bohužel na tom budete tratní. Pokud už z nich daňový doklad bez DPH nevyrazíte, jako že asi ne, tak bych to předanila vč. té jejich DpH, ale jistá si nejsem. Budete na tom opět tratní. Jejich DPH si odečíst u nás nemůžete, jen u nich - pokud byste se tam zaregistrovali. třeba vám někdo poradí líp...

• 15. 4. 2008 13:39

may (neregistrovaný)

Re: opravdu nikdo neví??? Nákup z Polska
    Mám stejný případ. Také faktura s vyčísleným jejich ZD a 22% DPH. Na FÚ mi řekli, že pokud je na té faktuře přímo uvedeno kolik je základ daně a kolik DPH, mám vzít částku bez DPH, přepočítat na Kč a z toho pak vypočítat naše 19% DPH. To pak uvést do DP ř. 220 a 320. Daň na vstupu i na výstupu ve stejné výši, takže výsledná povinnost je 0

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).