Re: nemoci v zápočťáku
No tak tohle je pro mne novinka!
Pokud vím ze zkušenosti s naší OSSZ tak pokud ukončíme prac.poměr se zaměstnancem a vystavíme zápoč.list, který neseme na OSSZ potvrdit vyžadují uvedení doby nemoci případně doplní na ZP co je potřeba, hlavně proto aby se předešlo problémům s podpůrčí dobou.
Ale ráda se něco nového dozvím - i když jsem přesvědčena, že nemoc v ZP musí být uvedena.
Ani velká organizace nemoci do zápočťáku psát nemá, byla jsem na školení a zaměstanavatel to tam může napsat jen v případě že ho o to zaměstnanec požádá a mělo by to být na zvláštním papíře a né prý přímo v zápočťáku stajně tak z jakého důvodu je PP zrušen uvede se jen v případě že je to pro porušení pracovní kázně jinak to tam být nemá tak i s průměrným platem. Pokud to po Vás bude zaměstnec chtít napište to na jiný doklad tak to řeším já. A takhle nám říkali postut i na školení.
Souhlasím s Kapi. Je to tak, že do zápočtáku se doby nemoci prý psát nesmí, aby při hledání zaměstnání nebyli stále nemocní zaměstnanci diskriminovaní. Doby nemoci se uvádí v příloze, a nový zaměstnavatel má právo předled pracovních neschopností vyžadovat až po nástupu zaměstnance do pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.