Vlákno názorů k dotazu Inspektorát práce od pája - Re: Inspektorát práce To se divím, zkusila jste začít...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2008 13:25

pája (neregistrovaný)

Re: Inspektorát práce
    To se divím, zkusila jste začít od SÚIP:
    http://www.suip.cz/default/drvisapi.dll?MIval=/www/index.html

tam mají vše, tak snad by měli fungovat,jak je uvedeno. Pokud ne, tak bych klidně napsalna SÚIP a uvedl, že adresy nefungují.

• 18. 4. 2008 18:34

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Pane Pájo, moc děkuji za další link, zde jsou e-mailové adresy jiné, než na tom, co jsem měla poprvé a mejl se mi nevrátil, tak to snad funguje. Přišly mi peníze na bankovní účet, jen běžná výplata, žádné odstupné, přestože můj pracoví poměr skončil 31.3.2008 z důvodu nadbytečnosti §52/c, žalovat se nemá, ale hlásit se to musí...a navíc je to pro mě opravdu hodně peněz, bojuji jen za to, co mi náleží, nic navíc nechci. Jen se teď obávám, že jestli je někdo přinutí, aby mi odstupné vyplatili, že budou brát průměrný výdělek z IQ 2008,kdy mi už nedávali práci a mzda šla hodně dolů, kdežto k 31.3.2008 by museli brát průměr z IV.Q 2007, kdy se ještě dařilo....chjo, proč nelze skončit důstojně a bez naschválů. Díky a hezký večer

• 18. 4. 2008 19:02

Líba (neregistrovaný)

Pokud jste končila 31.3., tak musí počítat podle průměru ze IV.Q, bez ohledu na to, kdy vám to vyplatí.

• 18. 4. 2008 19:12

Díky za podporu, ale už z toho, že nedodržují všeobecně platné zákony mám strach, co bude dál, jsem sice od 1.4. v pracovní neschopnosti, ale dodnes nemám zápočťák, který na mě chtějí ZP a SP..no prostě chaos...ale ještě jednou díky a hezký večer

• 19. 4. 2008 15:43

pája (neregistrovaný)

Přesně Vás chápu, o čem píšete, mám vlastní "dobré" zkušenosti, když jsem působil na vysokém postu v několika firmách, co jsem se napřesvědčoval majitele, jak je třeba řešit situace, dodržovat zákony, vyhýbat se problémům, až jednou neposlechli a bouchnul průser prvního řádu, to bylo potom chumelení. Naši někteří podnikatelé se chovají jako grázlové, odírají zaměstnance, kde se dá, nejraději by je vykopali na ulici bez ničeho, pokud se jich chtějí zbavit a záleží na tom, co si lidi nechají líbit. Já Vám fandím, jen piště na OIP, měli by se tím zabývat, zákon o inspekci práce jim dává veliké možnosti, jak takové firmy postihnout. Na druhé straně zase někteří zaměstnanci se chvaj taky skvěle, nechodí do práce, kradou, chlastají v práci, působí škody, je to někdy jak v džungli, ale co se dá dělat. Pamatuji, jak kdysi bývalý ministr vnitra Ruml, když na nějaké debatě probírali problémy ve společnosti, smetl negativní jevy ze stolu a pravil, to je daň naší mladé demokracii. A tak to asi nějak je.

• 19. 4. 2008 18:04

Máte ve všem pravdu Pájo, je možné komunikovat s Vámi někde jinde, než tady? Dala bych Vám vědět, jak se věci vyvíjejí. www.vaclavahavlatova.cz Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).