Re: roční zúčtování záloh
Většinou člověk, pokud pracuje celý rok u stejného zaměstnavatele, podepisuje prohlášení na celý rok. Mohlo se ale stát, že koncem října přišel s tím, že podepíše prohlášení u jiného zaměstnavatele a že tedy ten podpis vlastně na -11-12 ruší. Třeba měl v listopadu a prosinci někde DPČ a chtěl ji mít daněnou zálohovou daní, a proto podepsal prohlášení tam.
>>>>>pani Líbo lámu, protože já jsem mu to roční zúčtování udělala, pak jsem si vyžádala jeho výplatní pásky a ten měsíc listopad a kus prosinec má daněný 20 %. Já si pořád myslím, že jsem chybu neuděla, ale stejně od té doby nemůžu nějak spát a čekám až bude po roce 2010 a by mi to už nemohli dodanit. Hlavně mně zaráží reakce jejich MÚ, ta doopravdy nevěděla o co jde
Ale jestli ta mzdová spočítala špatně zálohu, tak může nějaké sankce čekat ona, ale vás se to přece netýká. Vy jste mu udělala zúčtování správně, na základě podkladů, které jste dostala, tak jaképak dodaňování. Na vašem místě bych spala klidně jako mimino.
Nojo, ale na na potvrzení určitě stojí, že tam byl zaměstnán do 12.12., ale prohlášení už na listopad a prosinec podepsané neměl. Jestli si toho FÚ při kontrole všimne a zjistí, že to tam bylo daněné 20%, tak to přiznání měl určitě podat. Na druhou stranu státu vlastně nevznikla žádná škoda, protože jak přiznání tak zúčtování vlastně vyšlo nastejno. Ale proč to podepsání teda od listopadu ukončil?
>>>>>>>>on ho neukončil, on ani nevěděl, že nějaké přiznání existuje. To jsem si všimla hned já, když přinesl to potvrzení. Pochopila bych, kdyby to neměl podepsané třeba leden,únor, tak je to jasné, byl liknavý, jak to říkají v publikacích a podepsal to pak dodatečně. Ale tady mu to normálně dávali od ledna a najednou v listopadu přestali, proto je mi to divné. A já jsem mu to roční vyúčtování udělala, protože si stojím zatím, když jiného zaměstnavatele neměl a hlavně mu dávali slevu od ledna, tudíž měl to prohlášení podepsané na rok 2006 a přece nikdo ve firmě nemohl vědět, že on od nich v prosinci odejde. Nehledě na to, co by z toho ta firma měla za prospěch, že mu tu slevu nedala.Takže když si vždycky na toto vzpomenu, tak se mi udělá špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.