Re: Poštovné u pojištění
Zaplacení pojistného není to samé, jako zaplacení daně. Plynou z toho poplatníkovi určité nároky. Jana F.
Odkazem jsem chtěla naznačit, pokud to nevíte, že ne vše z §25 je v tomto smyslu posuzované stejně. Na úrovni "pojistné je dar nebo reprezentace" je to ale ztráta času...
Jani, tohle tedy vůbec neřeším. Z určitého úhlu pohledu bylo pojištění vždycky soukromý výdaj OSVČ. Dříve jsme do daňových výdajů dávali ty poplatky a poštovné automaticky. Nevím, proč bychom to teď měli měnit. Na podstatě pojistného se přece nic neměnilo. Změnilo se "jen" to, že to pojistné nesnižuje základ daně. Ale pojistné je povinné, stejně jako daně. U platby dph, daně z příjmů atd. taky neuvažuju o daňovém režimu souvisejících poplatků.
Ano, takhle to zní rozumně, Evo M. :-). Chtěla jsem se jen poradit, jak to dělají ostatní, moc jsem nad tím nehloubala, naopak se přiznám, že jsem u pojištění jela po staru a dávala to daňově a pak jsem to všechno opravovala...
Děkuji a přeji hezký večer. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.