Re: Montáž komb.sporáku v bytě DPH %?
Zase můj názor - pokud budete mít sporák připojený pouze k plynu (nezabudovaný do kuchyňské linky), pak je to samostatný hmotný majetek. Pokud bude zabudovaný do kuchyňské linky, pak je to TZ (výjimka je podle D 300 "zařízení kuchyní a vývařoven pro veřejné stravování...").
Re: Montáž komb.sporáku v bytě DPH %?
Je to to samé, co se sporákem. Pokud je kuchyňská linka zabudovaná (což je v 99% případů), pak je to v bytě 9%. Pokud je kuchyňská linka samostatná (viděla jsem takové malé kuchyňky, které skutečně nebyly na stěnu přišroubované (vlastně to byla otvíratelná skříň na kolečkách) a jenom měly připojenou vodu), pak je to 19% DPH. Pokud je mikrovlnka nebo lednička zabudovaná do linky, pak je to 9%, pokud jsou pouze připojené na el., pak je to 19%.
Předpokládám, že dodáváte kuchyň i s montáží. Když si zákazník kuchyň koupí a doma si ji sám smontuje, prodej kuchyně je 19%.
Vše, co tu píšu, berte pouze jako můj názor. V praxi jsem neměla příležitost vystavovat faktury na kuchyně.
Re: moc děkuji
>>Děkuji a ještě ohledně kuchyně - jak se pozná kuchyň
>>s
>>19% a kuchyň s 9%
>
>Je to to samé, co se sporákem. Pokud je kuchyňská
>linka zabudovaná (což je v 99% případů), pak je to v bytě
>9%. Pokud je kuchyňská linka samostatná (viděla jsem
>takové malé kuchyňky, které skutečně nebyly na stěnu
>přišroubované (vlastně to byla otvíratelná skříň na
>kolečkách) a jenom měly připojenou vodu), pak je to 19%
>DPH. Pokud je mikrovlnka nebo lednička zabudovaná do
>linky, pak je to 9%, pokud jsou pouze připojené na el.,
>pak je to 19%.
>Předpokládám, že dodáváte kuchyň i s montáží. Když si
>zákazník kuchyň koupí a doma si ji sám smontuje,
>prodej kuchyně je 19%.
>Vše, co tu píšu, berte pouze jako můj názor. V praxi
>jsem neměla příležitost vystavovat faktury na kuchyně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.