Vlákno názorů k dotazu Záložení s.r.o. nebo živnost od Jaromír - Re: záložení s.r.o. nebo živnost Já tedy nevím Jani,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2008 19:41

Jaromír (neregistrovaný)

Re: záložení s.r.o. nebo živnost
    Já tedy nevím Jani, jakou máte o tomto fóru představu, ale aby tu někdo "od zeleného stolu" napsal: Založte si s.r.o., je to mnohem lepší než jako OSVČ zaměstnávat ostatní kolegy, to pochybuji :-))).
    Nemáme ani ponětí, v jakém oboru podnikají, jestli v tomto oboru spíš "frčí" fyzické osoby, nebo kdo není právnická osoba, ten se "nechytá"..... Zase tací géniové sem nechodí, aby vám na vaši otázku uměli jen tak z fleku báječně odpovědět :-))

• 23. 4. 2008 7:31

Jana (neregistrovaný)

Tak já se pokusím to upřesnit: Jedná se o venkovní zateplování a fasády na barákách - podnikájí jak společnosti tak živnostínici, ale je pravda že společností je více. Mě jde ale spíš o to, zda je co se daních týže a veškerých právních záležitostí, co je pro vě výhodnější. Vím, že rychlejší by bylo aby je ten živnostník zaměstnal, ale pro něj to bude docela nevýhodné. Jestli už mi jste teď nějak - alespoň zhruba odpovědět.

• 23. 4. 2008 10:11

pája (neregistrovaný)

Můj názor- v tomto oboru bych já upřednostnil s.r.o. před FO,
    dále záleží na tom, zda zbývající tři se spokojí s tím, že budou zaměstnanci a vydělávat na podnikatele, nebo zda by se chtěli na podnikání podílet ziskem rovněž.
    Daňově to nedávno někdo hodnotil, ale výsledek už nevím, i zde se názory různí,
    ale důležité je taky to, že s.r.o. ručí pouze svým majetkem, FO podnikatel ručí celým svým majetkem, takže v případě problémů může přijít o všechno. Na druhou stranu ne každá FO má 200.000,.Kč nebo majetek na ZK do s.r.o.
    Těžko jednoznačně radit.

• 23. 4. 2008 11:21

Jana (neregistrovaný)

Děkuji. No právě, že ty peníze nemají, ale kdyby byli jenom zaměstnanci, tak by se na všem podíleli stejně, prostě by fungovali jako rovnocení patneři. A ještě nevíte, kde to hodnotili?

• 23. 4. 2008 11:31

pája (neregistrovaný)

>>
    >>Můj názor- v tomto oboru bych já upřednostnil s.r.o.
    >>před FO,
    >
    >Děkuji. No právě, že ty peníze nemají, ale kdyby byli
    >jenom zaměstnanci, tak by se na všem podíleli stejně,
    >prostě by fungovali jako rovnocení patneři.

Rovnocenné postavení zaěstnanec a podnikatel majitel s.r.o. nikdy mít nemohou a nebudou. Podnikatel jim musí zajistit práci, oni ji vykonají,dostanou pravidelně mzdu a náležitosti, majitel s.r.o. musí zajistit zakázky, vše s tím související a pak,pokud to udělá dobře shrábne zisk, což může mít nulanula nic nebo taky staticíe, takže rovnocennost mezi nimi je relativní. Ale to záleží na nich.

A ještě
    >nevíte, kde to hodnotili?

někde tady na fóru byl jeden příspěvek a tam daňaři kvalifikovaně porovnávali výhody a nevýhody z hlediska daňové FO, v.o.s. a s.r.o.Nebo zkuste zadat nový dotaz na daňové srovnání FO a s.r.o., jsou tady lidé, kteří Vám to přesně popíší a vypočítají,já to nedělám.(ne že bych nechtěl, ale neumím to).

• 23. 4. 2008 11:48

jana (neregistrovaný)

Moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).