Re: Nástup do nového zaměstnání
Ano,dneska už HPP můžete mít, kolik chcete. Jenom ve vašem případě dejte pozor, aby nový zaměstnavatel věděl, že u starého uplatňujete slevu na dani,podepište prohlášení až od června.
A abyste nepřišel o dovolenou, pak by opravdu smlouva měla být od 1.5.
pokud ukončíte PP 14.5., tak pro nárok na dovolenou stačí sepsat u nového zaměstnavatele PP od 15.5. a potom budete mít nárok na dovolenou za květen (za splnění podmínek odprac. PD, nemarodění apod.) - od nového zaměstnavatele
pokud budete mít ale souběžně v květnu oba zaměstnavatele, tak u toho druhého již nesmíte mít podepsané daň. prohlášení za květen (podepíšete ho až od června) a pokud Váš výdělek u nepod.prohl. bude vyšší než 5000 Kč/HM/za květen, bude mzda daněna zálohovou daní a musíte podat daň.přiznání na FÚ (nesmíte si nechat udělat RZD za r. 2008 u zaměstnavatele)
>>>>>Dobrý den,
>>>>>potřebuji poradit.Mám podepsanou dohodu o ukončení
>>>>>prac.poměru k 14.5.Nyní čerpám ŘD.Tak jsme se dohodli
>>>>>s
>>>>>bývalým zaměstnavatelem.Nyní jsem si našla novou
>>>>>práci
>>>>>a měla bych nastoupit k 2.5.Je možné mít současně dva
>>>>>zaměstnavatele?Já jsem si myslela že ne,ale bylo mi
>>>>>řečeno že dle nového ZP to možné je.
>>>>>Smlouva u nového zaměstnavatele by měla být od
>>>>>1.5.-abych se mi započítal celý měsíc k nároku na
>>>>>ŘD,je to
>>>>>tak?
>>>>Ano,dneska už HPP můžete mít, kolik chcete. Jenom ve
>>>>vašem případě dejte pozor, aby nový zaměstnavatel
>>>>věděl, že u starého uplatňujete slevu na
>>>>dani,podepište
>>>>prohlášení až od června.
>>>>A abyste nepřišel o dovolenou, pak by opravdu smlouva
>>
>>A to máte toli dovolené, abyste ji mohla čerpat až do
>>14.5. ?? Nebo jak budete stíhat 2 práce, pokud by
>>byly
>>na stejnou pracovní dobu ?
>
>A proč by si NESMĚLA nechat udělat v tom případě RZD?
protože při souběhu zaměstnání (u jednoho zaměstnavatele podepsané daň.prohl. a u druhého zaměstnavatele zálohová daň) se nesmí provést RZD - musí podat daň.př. na FÚ
pokud by měla u jednoho podepsané daň.prohl. a u druhého by byl příjem do 5000Kč/HM/měs., potom je to srážková daň a RZD by se provést mohlo (pokud by dotyčný neměl z jiného důvodu povinnost podat daň.př. na FÚ)
Pokud začínáte jako mzdová účetní, tak to opravdu není lehké - já tu práci vykonávám už hodně let a mohu říci, že je opravdu dost složité se v džungli §§ vyznat - co platí a už zase neplatí, popř. jak je to myšleno.
Přeji Vám, aby se Vám práce dařila a když nebudete něco vědět - od toho je tu BC a tato diskuze.
Re: Nástup do nového zaměstnání-pro babu
Ano,mám tolik dovolené.Mám nevyčerpanou z minulého roku a nárok za letošní rok.Do staré práce nechodím,čerpám ŘD a do nové nastoupím-souběžně budu čerpat ŘD ze staré práce.Jsem ráda,že mě vzali,tak nemůžu žádat pozdější nástup.
Všem děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.