Re: konkurenční doložka
>>Dobrý den,
>>chtěl jsem ze zeptat,v minulém zaměstnání jsem měl u
>>smlouvy konkurenční doložku.Nyní jsem u jiné
>>firmy,ale
>>nevykonávám stejnou činnost.Jde mi o dotaz zda je
>>minulá smlouva neplatná pokud mi zaměstnavatel
>>doposud
>>nezaplatil mzdu a dovolenou která mi zůstala?Je to
>>již
>>skoro dva měsíce.Děkuji Michal
>
>není to nějaké popletené ? vy se ptáte na nevyplacenou
>mzdu + dovolenou a plnění z konkurenční doložky Z-el
>platí ?Tak to trochu upřesním,ve smlouvě jsem měl konk.doložku,od této firmy sem doposud neobdržel mzdu a dovolenou co mi zůstala.Nyní dělám jinou práci než jsem dělával.Ale mám právě nabídky na dělání té práce co jsem dělal,ale mám strach z doložky.Není zadržení mzdy nějaké porušení?Děkjuji Michal
Re: konkurenční doložka
KD byla, předpokládám , sjednána po uplynutí zkušební doby anebo nebyla zkušební doba sjednána, protože je-li sjednána jak zkušební doba, tak i konkurenční doložka a jedná se o ujednání po datu 1.3.2004, je konkurenční doložka neplatná. Ale na tohle vy se neptáte. Pak k té zadržené mzdě - vy víte, že v té zadržené mzdě je plnění za KD? Vzhledem k tomu, že se u KD nejedná o mzdu, je vhodné sjednat termín splatnosti peněžitého vyrovnání - tímto dnem může být jak pravidelný termín výplaty mezd, tak se může jednat i o jiný den.Toto ujednání má význam pro budoucí posouzení, zda zaměstnavatel není s výplatou peněžitého vyrovnání v prodlení (zda jsou dány podmínky pro to, aby zaměstnanec dohodu o zákazu konkurence vypověděl). Tak nevím, jestli jsem vám pomohla ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.