Re: Datumy? - DUZP x Datum zaúčtování
Tak možné to asi je, alespoň se Vám nebude lišit účetnictví od daňového přiznání k DPH, snad jen dejte pozor, aby jste nezaúčtovala něco s dřívějším datem, než je DUZP....a snad ještě, zkusila jste se zeptat tvůrce softwaru, zda-li tam není někde schováno okno pro DUZP a nestačilo by jej jen vytáhnout na obrazovku? Stalo se mi to totiž....
Re: Datumy? - DUZP x Datum zaúčtování
Mám ještě dotaz týkající se datumů, setkala jsem se s názorem, že dle § 6-8 zákona o UCE (což je věrné a poctivé zobrazení účetnictví) je nutné mít dva datumy. A to z toho důvodu, dorazí-li např. faktura v březnu, kde DUZP je leden, tak uživatel musí být schopný zaúčtovat danou fakturu v březnu, ale s DUZP lednovým.
Jaký máte na to názor?
A ještě jsem si vzpomněla na jeden případ, např. pořízení zboží z EU, kdy kurz pro výpočet DPH může být odlišný od kurzu zaúčtování (pokud si účetní jednotka ve své vnitřní směrnici nestanoví, že tyto kurzy budou stejné).
Uvažuji správně, že je tedy nutné mít dvě pole pro tyto datumy? A o který paragraf by jste se opřeli vy?
Díky za odpověď. Přeji všem hezké pondělí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.