Re: Sleva na dani na dítě do 18 let
Děkuju, já jsem si to myslela, ale lektorka v kurzu Mzdového účetnictví nám kladla na srdce, že si máme hlídat,pokud dítě mezi 15-18 lety ukončí studium a začne pracovat (nebo je jen tak doma), abychom v žádném případě už slevu na dani na toto dítě nedaly. A ještě mám jeden dotaz, můj známý řádně studuje vysokou školu, je mu 22 let, má ŽL něco kolem počítačů, může si na něj matka uplatnit slevu na dani? Děkuji
A z jakého zákona vycházela lektorka? O žádné změně, že se nesmí dávat daň. zvýhodnění na dítě (do 18 let), pokud pracuje, nevím.Prosím, jestli víte někdo , že by byla odsouhlasena tato změna a platila, napište to . Děkuji
Pokud dítě studuje VŠ a splňuje další podmínky (společná domácnost s rodiči...), tak může mít i větší příjem než rodiče, přesto rodiče mohou uplatňovat daň. zvýhodnění na tohoto potomka.
Právě studuji podobný případ, syn je ročík 91 ale nyní je od 4/08 v evidenci úřadu práce zanechal studia na střední škole, domnívala jsem se že za soustavnou přípravu na budoucí povolání se nepovažuje evidence ÚP a nárk na slevu na dítě bych odejmula. Je to tedy špatně protože do 18 let to nevadí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.