Re: pronájem bytu - exekuce
>Dobrý den, prosím o radu, vlastním nemovitost, ve
>které pronajímám dva byty ŽL vlastnit nemusím??
NE, pokud nejde o živnost ubytovací služby č. 84. NV 140/2000Sb.
A kolik
>je inimální příjem který nemusím danit?
To já nevím, počkejte na daňaře.
A prosím Vás
>pokud pronajímám byt osobě která má exekuce, exwkuce se
>vztahuje jen na jeho majetek který má v tom bytě, né
>na moji nemovistost a ostatní věci v domě???
Pochopitelně jen na jeho majetek, ale pozor, pokud by na něj chtěl nastoupit exekutor por neplacení, tak se Vám může stát, že Vám vyrazí u bytu dveře, Vám vznikne škloda a budete mít tahanice s exekutorem, který Vás klidně odkáže na nájemníka, ať Vám škodu uhradí on, teď jsme podobný případ řešili. Exekutoři jsou velcí páni a myslí si, že nad ně není.
>Děkuji moc všem
No právě, že jsem o exekutorech už slyšela story, tak by mě zajímalo jak se chránit.Můžou prý vzít cokoliv a vy pak zpětně musíte dokazovat, že jde o váš majetek. Co když s tím člověkem budeme žít v jednom domě a budeme spolu mít dítě např. Jak dalece ošetřit a ochránit můj majetek?? Moc díky za názory
>
>No právě, že jsem o exekutorech už slyšela story, tak
>by mě zajímalo jak se chránit.Můžou prý vzít cokoliv a
>vy pak zpětně musíte dokazovat, že jde o váš majetek.
tak to bohužel mnohdy chodí.
>Co když s tím člověkem budeme žít v jednom domě a
>budeme spolu mít dítě např. Jak dalece ošetřit a ochránit
>můj majetek?? Moc díky za názory
Pokud žijete ve společné domácnosti např. v rod. domku, tak to je složitější, reálné by třeba bylo(pokud to jde), dát na dveře jedné místnosti jmenovku, že je to jeho nájemní byt, aby se alespoˇm nějak oddělilo to společné(jestli jsem správně pochopil).Není to ale jednoznačně řešitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.