Re: Televize a DVD do auta
Podle mě, když už se započalo s odepisováním, je to TZ. Už zúčtované odpisy bych nechala tak a po namontování do auta bych odpisy přepočítala. Ale je ještě otázka, jestli to vůbec obhájíte jako výdaj nutný na dosažení,zajištění a udržení příjmů .... Zuza
Myslela jsem, že když se to zhodnotí v roce pořízení, že se nejedná o TZ, ale že se to přičte k pořizovací ceně, tak nevím, nemůžu o tom nikde nic najít. Nemůžete mi poradit, kde bych se o tom něco dočetla.
Mám taky velké obavy, zda je to výdaj nutný na dosažení, zajištění a udržení přijmů, právě nevím, jak to zaúčtovat, protože stejně jako Vy mám názor, že by to asi u FÚ neobstálo.
Daňový odpis budete stejně počítat až na konci roku po všech případných TZ a ke stavu k 31.12., účetní odpisy bych přepočítala. Nebo jde nechat auto na účtě pořízení a do používání převést až po namontování TV a DVD a z této celkové vstupní ceny spočítat odpisy a začít odepisovat.
Je to asi na hraně, je otázka čím se zabýváte, pokud je možné v autě vozit obchodní partnery a třeba to zdůvodnit, že tam probíhají jednání a případně nějaké prezentace, určitě nějaký takový důvod, ne jen aby byl zvýšený komfort cestování. Možná bych to nechala na zvážení majiteli, jestli chce jít do případného sporu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.