Re: plánování směn
Pokud máte nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, tak se nemůže vycházet z tzv. plánovacího kalendáře pro pracovníky, kteří pracuji Po-Pá, 8 hodin. Vůbec není možno přejímat nějaké jejich hodiny pro daný měsíc. Vy byste měla mít nějaké delší vyrovnávací období, na které máte mít naplánované směny, odpovídající v průměru týdenní pracocní době. Pokud vám připadne svátek na volný den, nic nemáte, o nic jstre nepřišla. Pokud Vám směna skrz svátek odpadne, buď dostanete náhradu průměrem nebo se mzda nekrátí. A pokud do práce musíte, tak buď náhradní volno nebo mzda a příplatek 100%.
>>>>délka pracovní doby činí 37,5 h. týdně a je rozvržená
>>>>nerovnoměrně. dělám noční směny trvají 7,5 h
>>>
>>>tak Vám měli naplánovat 21 směn, což je 157,5 hod.,
>>>pokud naplánovali 20 PD, potom měli zaplatit svátek
>>>náhradou
>>
>>
>>Děkuji za odpověď. Takže v květnu mám mít 22 PD což
>>je
>>165 h.
>>Pokud mám naplánovaných jen 20 PD jsou povinni mi
>>svátek
>>nahradit?
>
>
>Pokud máte nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, tak
>se nemůže vycházet z tzv. plánovacího kalendáře pro
>pracovníky, kteří pracuji Po-Pá, 8 hodin. Vůbec není
>možno přejímat nějaké jejich hodiny pro daný měsíc. Vy
>byste měla mít nějaké delší vyrovnávací období, na které
>máte mít naplánované směny, odpovídající v průměru
>týdenní pracocní době. Pokud vám připadne svátek na volný
>den, nic nemáte, o nic jstre nepřišla. Pokud Vám směna
>skrz svátek odpadne, buď dostanete náhradu průměrem
>nebo se mzda nekrátí.
A pokud do práce musíte, tak buď
>náhradní volno nebo mzda a příplatek 100%.
Takže podle Vás, když dostane zaměstnanec za práci ve svátek náhradní volno, tak nedostane mzdu ani příplatek 100%?
A co takhle násl.:
§ 115
Mzda, náhradní volno nebo náhrada mzdy za svátek
(1) Za dobu práce ve svátek23) přísluší zaměstnanci dosažená mzda a náhradní volno v rozsahu práce konané ve svátek23), které mu zaměstnavatel poskytne nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po výkonu práce ve svátek nebo v jinak dohodnuté době. Za dobu čerpání náhradního volna přísluší zaměstnanci náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.
(2) Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí příplatku k dosažené mzdě nejméně ve výši průměrného výdělku místo náhradního volna.
Re: OT: plánování směn
Někdy je prostě den blbec, kvůli jedný facce už ani nevstávám. Teď právě jsem měl problém s klientem, který si myslí, že sídlo SVJ může být psáno tak, jak se jemu líbí a nepochopí, že to musí být přesně jak je to ve Stanovách a v OR. Taky má den blbec a já jsem ten kretém, který ho sekýruje a vymýšlí si bejkoviny.
Tak co s ním? Zabít? Ne nosí mi peníze, tak vysvětluji a vysvětluji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.