Re: dárce krve
hloupost, máte ze zákona nárok, pakliže jste dobrovolný dárce krve, jako omluvenka slouží potvrzení transfuzní stanice s vyznačením dne, kdy jste byl darovat krev. Samozřejmě musíte dát zaměstnavateli na vědomí včas a ne zavolat po odběru. Pakliže svou povinnost - oznámit zaměstnavateli vaše dárcovství a který den se tudíž nedostavíte do zaměstnání, splníte, pak vám nemůže dát áčko, neplacené volno, dovolenou nebo postih, ať si to zkusí, jste v právu, ale vím, že někteří Z-elé zastrašují zaměstnance, je to smutné, je dobré jim zmínit, jak by se onen vedoucí tvářil, kdyby on zrovna, nedej bože, potřeboval krev ... Já mám zato, že dárcovství je naopak záslužná věc a ctím zaměstnavatele, kteří své zaměstnance uvolňují bez problémů, natož když je i symbolicky odměňují ..., také je mi jasné, že u MO je potřebný každý zaměstnanec a majitel si říká, proč já mám dotovat stát ..., je to oboustranné, ale takový je zákon.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.