Vlákno názorů k dotazu Factoring České spoř.-vysvětlí někdo? od zdena - Re: Factoring České spoř.-vysvětlí někdo Vy jste od nich...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2008 16:21

zdena (neregistrovaný)

Re: Factoring České spoř.-vysvětlí někdo
    Vy jste od nich nedostali manuál?Nevím zda Vám pomůžu,snad aspoň trochu s něčím. Akceptaci jsme účtovala přez ID takto: odběratel 311,xxx na DAL proti factor 311,xxx na MD, ve výši FV.K tomu ještě 546,xxx odpis FV(za odběratele) proti 646,xxx výnos FV (za factora).Je to pakárna :-(
    Avízo o platbě jsem po připsání peněz na BÚ účtovala: 311,xxx(za factora) ve výši,která byla uvedená v Avízu.Je blbý že posílají 1 částkou,musíte si to sledovat a hlídat sami.Abych věděla co nám poslali,psala jsem si to do účta jednotlivě pod číslem FV.Ofocený avízo jsem si přidala k BV.
    S dobropisem jsem se nesetkala,takže nevím jak fungují.Ale myslím, že nejspíš je budete účtovat taky přez ID.
    Mě se docela ulevilo, že už factoring nemáme :-))

• 9. 5. 2008 16:24

zdena (neregistrovaný)

P.S. taky mi docela pomohly www stránky České spořitelny,kde byl loni postup účtováni factoringu vysvětlený docela dobře.tuším že to bylo www.factoringcsas.

• 9. 5. 2008 16:35

R (neregistrovaný)

Je to fakt nic moc. Stovky a stovky faktur a dobropisů. A to jen 1.Q. Nejhorší je snad to Oznámení o odstoupení. To bude chuťovka. Ale děkuji moc za návod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).